„Дотук впечатленията са ми, че отборът работи добре. Вратарите, с които аз се занимавам доста добре работят, нямам никакви проблеми. Надявам се да се подготвят добре, за да покажат това, на което са способни. Всички са здрави с изключение на Пепи, който го оставихме да почива един-два дни, има едно натягане на левия крак. С доктора преценихме, че е по-добре да почива. Наистина натоварванията са малко по-сериозни. Навлизаме на такъв етап от подготовката, където натоварванията са интенцивни. До края на тази седмица вече трябва да поизчистваме и вече да работим за бързина и рефлекс, от което ще има нужда на мачовете. Все пак има още около 3 седмици”, сподели новият треньор на вратарите в Левски Димитър Иванков в първото си интервю за клубната телевизия за „сините”.

Попитан за състоянието на Николай Михайлов, Иванков коментира: „Мисля, че всичко е наред с Ники Михайлов. Има още малко да влезе кондиционно и най-вече игрово, затова още при първия мач реших да участва пълноценно в приятелските срещи. За да трупа игрова практика, която мисля, че му липсва в последните 6 месеца, доколкото си спомням. За последно той е играл през май. Това е дълъг период. На всеки един от останалите им се дава шанс – и Ники Кръстев, и Пепи. Все пак игровата практика при нас вратарите е от голямо значение поне според мен. Радвам се, че работят доста добре и нямам никакви забележки към работата с тях.”

„На първо време в съвременния футбол вратарят е като полеви играч и това от преди двайсетина години вече е в историята. Вратарят доста често вече играе с крака и участва в изграждането на атаката. Ние наблягаме и на това. Надявам се да видим вратарите в добра светлина в мачовете, на когото и да заложим. Естествено, че Ники Михайлов е сериозно име във футбола, сериозна кариера направи, наистина последните години не му бяха от успешните. Но мисля, че с характер и хъса, който показва на тренировките мисля, че може да направи добър сезон, а защо не и да се върне в националния отбор”, заяви още Димитър Иванков и продължи:

„Опитвам се да свикна. Все пак има съществена разлика между футболист и треньор. Опитвам се да вляза в час и да съчетавам добре нещата. Да контактувам с вратарите, да говорим повече, да има обяснявам какво изисквам от тях в мачовете. Мисля, че тепърва ще им предавам това, което съм трупал като опит през годините. Естествено, че през годините от много колеги съм научил доста. Извличаш това, което смяташ за необходимо и показваш някои неща на хората след теб. Но смятам, че футболът доста се е променил. Вече има доста неща, които може да се видят. Въпросът е ти как ще направиш работата си така, че вратарите да се чувстват в оптимална форма. Във всяка тренировка и мач трябва да доказват себе си.”

„С една дума вратарите в Левски са трудолюбиви. Михайлов има доста опит като вратар и качества, които са оценени и на запад. Ники Кръстев и Пепи Иванов са от школата момчета, които виждам, че имат голямо желание и знаят какво е Левски за тях. Надявам се да работят добре и и защо не и един ден някой от тях да е вратар на националния отбор. През годините съм научил не само в чужбина това е, че както тренираш, така ще играеш и в мачовете, и това изисквам от вратарите в Левски. Трябва да се държиш в една добра форма, в една добра кондиция иконцентрация. Това ще е полезно после и за мачовете”, заяви Митко Иванков пред Левски ТВ и добави:

„Много моменти помня като футболист. Естествено шампионските титли с любимия Левски, купите, които сме взимали. Много са моментите и не съжалявам за нищо.”

Попитан за впечатленията си от новия старши треньор Георги Дерменджиев, Иванков отговори: „Още е доста работа за впечатления от работата на Георги Дерменджиев. Тук сме 4-5 дни заедно все още. Нямам толкова преки впечатления. Надявам се работата ни да е ползотворна и да помогнем на Левски. Всички като екип да направим боеспособен отбор, който да се представи по-добре през пролетта. На първо време очаквам Левски да се бори за всяка точка и победа, защото на Левски приляга само да е напред в класирането и да е първи.”

Надявам се Левски да се представи по-добре, отколкото през есента. Не бива да се заблуждаваме – 10 точки са доста. Но не е невъзможно, стига ние да се представяме на нужното ниво. Пожелавам на всички фенове да са живи, здрави и да подкрепят отбора както досега. Да бъдем едно цяло – отбор, публика, ръководство. Да бъдем като един юмрук и съм сигурен, че Левски ще просперира”, завърши Димитър Иванков.