Именият специалист Иван Вутов сподели мнението си за загубата с 0:2 на Верея от Левски в мача от 31-ия кръг на Първа лига. Той заяви, че поражението е очаквано, тъй като футболистите нямат мотивация за игра и не са достатъчно концентрирани.

Левски прекъсна черна серия с лек успех над Верея

“Тази загуба е очаквана. Тя се прогнозира Играем срещу Левски - един отбор, който е лицето на България. В крайна сметка дойдохме тук да направим един достоен мач. Мисля, че това не се получи. От наша страна много грешки. За мен за тактика, без да тичаш и без да можеш да спираш и да подаваш, няма как да говорим”, коментира Вутов.

“Казали сме на момчетата, че тези мачове не са за отбора. Отборът е останал. От тук нататък става въпрос за техни лични изяви. Ако искат да отидат на пазара някои, след като свърши първенството, някои не знам какви представи имат, но тези мачове са за тях. Срещу Левски и ЦСКА, ти да дойдеш и да играеш в София, да си малодушен, да не можеш да се изявиш, аз малко с моята психика и моите разбирания не го разбирам.

Когато човек, не е настроен и не е концентриран, допуска елементарни грешки. Както се води в тениса, има много непридизвикани грешки, които водят до нищо. Не можеш да съградиш една атака, не можеш да завършиш, не можеш да си направиш и удоволствие от играта. Имаме футболисти в отбора, не може да се каже, че нямаме. Това, че не са концентрирани, явно вече им е безинтересно, тъй като сме се класирали на 6-ото място и мачовете са без значение”, допълни той.