Испанския плеймейкър на Левски Жорди Гомес е категоричен, че треньорската рокада, довела Делио Роси начело на отбора, е била наложителна. Според юношата на Барселона след идването на италианеца отборът е започнал да играе по-организирано в сравнение с дните, когато начело бе Николай Митов.

Оставете Делио Роси на мира!

Българският наставник стана жертва на слабите резултатите, както и ранното отпадане на „сините” в Лига Европа. В началото на август съдбата му бе решена и Делио Роси пое щурвала. В края на същия месец Митов се върна в Септември, откъдето именно дойде за втория си престой начело на Левски.

“Радвам се, че Делио Роси е тук. Не мисля, че тренировките при него са тежки. Не започнахме добре сезона и промяната беше нужна. Роси внесе своите идеи. Мисля, че сега сме по-организирани и започваме малко по малко да играем по начина, по който той желае. Смятам, че вървим в правилната посока”, коментира 32-годишният играч в интервю за "BiT".

Жорди Гомес с чудесни думи пред "Марка" за Левски, България и Делио Роси

“Щастлив съм, че съм в България. От първия миг, в който пристигнах в Левски, изпитвам удоволствие. Всички са много добри към мен и изпитвам наслада от престоя си тук. Не мисля за това къде съм бил преди, а за настоящето и бъдещето. Вярвам, че ще успеем да направим добър сезон”, каза още