Старши треньорът на Левски Елин Топузаков очаква тежък мач в предстоящото домакинство със Славия. Двата тима се изправят един срещу друг на "Герена", а "сините" влизат в този двубой в серия от две поредни поражения. 

"Този мач е важен, защото трябва да прибавим три точки в актива си, а това няма да е лесно. Трябва по всякакъв начин да направим така, че да постигнем победата, независимо от играта. Сега е моментът на нашия стадион да покажем, че неслучайно сме на това място", заяви Топузаков и говори за негативната серия от последните два двубоя. 

"Победата е важна и ако нещо ни тежи от предходните два мача, трябва да покажем силна игра, за да се поздравим с успех. Ако трябва да анализираме, и в двата предишни двубоя можем да намерим моменти, за които да съжаляваме. Можеше и да е друга, нормално е да има и нотка съжаление, за това футболът е интересен. Въпросът е да не е за наша сметка", сподели треньорът и сподели каква според него е рецептата за успех над "белите". 

"Трябва момчетата да показват на какво са способни, след което ще си дойде победата. След две загуби е нормално да има малко притеснение, но това е задача на мен и екипа ми да ги подготвим добре за мача", сподели Топузаков и разкри дали в отбора има униние заради последователните поражения.  

"През годините Левски е доказал, че когато е най-трудно, е най-опасен и разярен. През сезона тези футболисти доказаха, че заслужават уважение. Важна е тактиката, важно е себераздаването, важно е да сме концентрирани и в защита, и в атака. Може би им трябва малко повече хъс, за да вземем това, което изпуснахме в последните два мача", добави треньорът. 

"Този мач е в графата задължителни, както и предишните два. Трябва да разчитаме изцяло, че ще спечелим трите точки. Съперникът ни е стабилен отбор с много млади момчета. Треньорът им е бивш мой съотборник, приятели сме с него. Това е столично дерби със заряд. Няма да има изненади в групата", завърши Елин Топузаков.