Едни аматьори от българския футбол влязоха в световния печат с обещанието си да излязат пияни на терена. И при това не срещу някакъв отбор от тяхната черга, а срещу носителя на най-много Купи на България Левски в същия турнир.

Битката между "сините" и аматьорите от Атлетик Куклен ще е идния вторник на стадион "Локомотив" в Пловдив, а Васил Гуджев, който обяви това, разкри дали наистина е смятал той и съотборниците му да са пияни на терена. За предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT той, съотборниците му и треньорите в клуба разкриха и интересни подробности.

"Не съм си и помислял даже, че ще стигна такова ниво на популярност. В дните след мача ми писа аржентински журналист, който искаше да обясня случката. Ясно ми е, че има световен интерес, но аз говорих веднага след мача. Израдвахме се просто, хора и приятели да разберат как е бил мачът. И стана една лавинообразна новина. Ние не се заблуждаваме, знаем кои сме ние, кои са играчите на Левски."

"Не съм си мислел никога да го правя, това е просто фенски рефрен. Нарочно съм го написал просто в изблик на радост. Просто да разнообразим сивотата, далеч съм от мисълта да изляза почерпен срещу Левски. Нямам намерение да правя такива неща", сподели Гуджев за предаването. Думите му подкрепи и треньорът Веселин Филипов.

"Няма дрегери на тренировка и преди мач. Това тръгна от една песен от феновете на Ботев, момчето го е цититрало, няма как да излезем пияни. Имало е екстремни случаи, но това се е случвало в окръжната група. Подвизавахме се в областната група, но после се изкачихме и нещата станаха сериозни. Със сигурност ще подходим сериозно", сподели треньорът и говори как се съвместяват футболът и работата.

"Повечето работим на смени, непрекъснат процес е, но имаме време и за тренировки, и за работа, и за семейство. Тук е една от най-добрите съблекални в цялата група, колективът е много добър. Нивото ни е много силно за аматьорския футбол - и като органзиация, и като колектив, и като база", заяви Филипов, а и играчите му застанаха зад тези думи.

"Повечето момчета работим в различни сфери, за нас футболът просто е една емоция. Разпускаме с него след осем часа работа. Но основно си изкарваме прехраната с работа. Но защо и покрай работата не поиграем и футбол."

"Ако сме били нощна смяна, понякога си вземаме от отпуската, за да играем футбол. В някои екстремни случаи се предприемат някакви облекчения, но общо взето се лишаваме от отпуска, за да играем футбол. изиграхме 5-6 мача за Купата, те са си в някакви часове, не сме взимали чак някаква поредица от свободни дни. Не харчим по 20 дни отпуска за мачове", добави футболистът на Атлетик Куклен и разкри как е започнала приказката и в какво всъщност е силата на отбора с прозвището "баските".

"Започнахме от един отбор на минифутбол, повечето хора преди това сме играли в Асеновец, познаваме се. Горе-долу така стана събирането. И отборът по минифутбол беше събран така, с времето постигнахме високо ниво. Повечето отбори сме на приятелски начала в този спорт, беше малко по-специфично. Но с много постоянство успяхме и взехме шампионската титла на републиканско ниво."

"Като цяло, тая година беше много преломна за нас и сме доста щастливи, че първо станахме шампиони на минифутбол, ще играем Шампионска лига, даже стигнахме до 1/8-финал там. За мен футболът е много важен", сподели още футболистът на Атлетик Куклен.

А според наставника, ако Левски и отборът му се срещнат на минифутбол, то "сините" със сигурност няма да имат шанс за победа.

"Записахме Купата на шега, защото сме много хора и исках всички да играят. Без късмет няма как да стане, лошото е, че има 2-3 момчета, които заслужават да играят с Левски, но ни сполетяха много контузии и няма да са на линия. Винаги има шанс, топката е кръгла, от женски род е, но няма шанс да ни победят на минифутбол", заяви Филипов.

Един от хората в щаба на Атлетик има спомен от мач срещу Левски, при това именно за Купата на България. Това е помощник-треньорът Али Чобан, който е играл срещу столичния гранд с екипа на Сокол Марково. Тогава аматьорският тим за малко да стигне до изненада и отпада след продължения. Сега Чобан се надява на нова изненада и дори вярва, че Левски може да бъде елиминиран.

"Преди 20 години съм играл срещу Левски с екипа на Сокол Марково, тогава доведохме нещата до продължения. Защо сега да не отстраним този гхранд. На гребена на вълната сме, за мен момчетата са герои. Друго си е да играеш на собствения терен, съжалявам, че стадионът ни все още не отговаря на такъв критерий, но се надявам това да не ни попречи да се представим добре", заяви Чобан и разкри как се е стигнало до прозвището на отбора.

"Хареса ни прозвището баските, може би идва заради това, че се казваме Атлетик. Но ни харесва", завърши Чобан. Приказката на скромния отбор от Куклен срещу Левски можете да гледате идния вторник в ефира на DIEMA SPORT.