Левски и Лудогорец не се победиха в здраво и напрегнато дерби, отложено от първия кръг на шампионата. Двата тима завършиха наравно 0:0 пред претъпканите трибуни на "Герена". 

Митрев: Чист червен картон за мен, но съдията реши мача

Вутов: Не мисля, че съдията повлия на мача

Марселиньо: Мачът бе трагедия, играхме много зле

Делио Роси: Трудно беше след изгонването на Митрев

Херо: Мачът не предложи качествен футбол, имаме повече потенциал

Обертан: Радвам се, че спечелихме точка

16 хиляди по седалките видяха предимно нерви и остри влизания, спорни положения и два червени картона. Но не и голове. "Сините" първи останаха десетима на терена, като в 35-та минута Божидар Митрев беше изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. 

Десет минути преди края и Сисиньо от състава на разградчани напусна терена за блъскане в гърба на Жорди Гомес и така двата тима все пак приключиха в равни състави. Но имаше много претенции - за неотсъдена дузпа, за недадени червени картони, за спестени жълти и какво ли не. Но голове нямаше. 

Така Левски продължава без допуснат гол при Делио Роси, но не и със 100-процентов успех от победи. Лудогорец пък допусна трето равенство от началото на сезона и за първи път не успя да победи като гост този сезон, но продължава без загуба. Равенството обаче беше в полза на ЦСКА, който остана на върха след тази развръзка. 

Мачът започна наелектризирано, като феновете създадоха страхотна атмосфера на стадиона. Феновете очакваха силен старт на любимците си, но Лудогорец имаше първия шанс още в 7-та минута. 

Тогава Сисиньо беше оставен да пробие по десния фланг и качи топката на главата на Абел Анисе. Мадагаскарецът стреля, но Божидар Митрев изби. Топката обаче се озова на крака на Вандерсон, който от 3-4 метра стреля неточно встрани. 

Всички спорни ситуации от Левски – Лудогорец

Левски обаче отговори подобаващо. В 10-та минута Васил Панайотов пусна страхотен извеждащ пас към Жуниор Мапуку и конгоанецът напредна, за да остане сам срещу вратаря. Той обаче се засуети и не успя да завърши страхотната ситуация. 

В тези минути разградчани започнаха да влизат доста твърдо. Последователно Габриел Обертан, Милош Цветкович и Жорди Гомес получаваха медицинска помощ след влизания на Абел Анисе. Но мадагаскарецът така и не получи картон. 

Последваха нови два шанса за шампионите. Първо в 24-та минута Мисиджан стреля от дистанция, но Митрев без проблем улови. Малко след това след един корнер Митрев плесна топката и Игор Пластун стреля от границата на вратарското поле, но твърде слабо и топката стигна до Анисе, който игра с ръка, но не получи жълт картон. 

И само минута след това мадагаскарецът влезе много грубо в краката на Жорди Гомес и получи най-после официално предупреждение. Веднага след тази ситуация дойде и най-чистото положение за Левски. 

В 29-та минута Габриел Обертан изведе с едно страхотно докосване Жуниор Мапуку сам срещу Ренан. Конгоанецът стреля мощно от малък ъгъл, но бразилският вратар изби с ръка в корнер. 

В 31-та минута Натанаел трябваше да бъде изгонен, но му беше спестен червеният картон. Антонио Вутов влезе в единоборство с него и безспорно го фаулира. Но бразилецът му заби мощен шамар в лицето, за който се размина само с жълт картон и категорично беше пожален от Никола Попов.

В 36-та минута домакините останаха с човек по-малко. Тогава Вандерсон се измъкна зад защитата и си поведе силно топката. Божидар Митрев тръгна да го пресреща, бразилецът чукна леко топката, която вратарят изби с ръка. Заслужено изгонване, въпреки всички спорове на "сините". 

До почивката имаше още две интересни ситуации. При първата в 45-та минута Мисиджан опита центриране, но топката летеше под гредата на Александър Любенов. Стражът изби в корнер. 

Малко преди почивката "сините" поискаха и дузпа. Тогава Роман Прохазка опита да преодолее Игор Пластун и топката се удари в украинеца. Играчът на Левски претендира, че кълбото се е ударило в ръката на Пластун, но реферът прецени, че няма нарушение за дузпа. 

Така полувремето дойде при нулево равенство след много емоции. А втората част започна с по-активна игра за Лудогорец, което беше нормално, с оглед на факта, че гостите бяха с човек повече на терена. 

В началото ѝ нервите бяха повече, а разградчани налитаха опасно, когато имаха тази възможност. И отправиха няколко опасни удара, предимно чрез Жоао Пауло. Един от тях на бразилеца мина на сантиметри встрани от вратата. 

В 57-та минута Абел Анисе стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Давид Яблонски и излезе на сантиметри в корнер. Любенов нямаше да може да реагира, ако топката беше в очертанията на вратата. 

В тези минути левскарите бяха пасивни и играеха предимно в защита. Те разчитаха на статични положения и центрирания, които не им носеха особен успех в тези моменти от двубоя. А Лудогорец обстрелваше вратата на Любенов, но твърде неточно. 

Разградчани обаче бяха далеч по-активни, а мачът постепенно се изнерви, което изглеждаше нормално след развитието през първата част. Левскарите започнаха да влизат много твърдо, на моменти дори грубо, но се разминаваха без официални предупреждения. 

Домакините се бяха прибрали плътно в отбрана и дебнеха на контри, които обаче не им се удаваха в минутите в средата на втората част. Ударите на разградчани пък продължаваха да не намират целта. 

Най-чистият шанс за Левски след почивката дойде в 70-та минута. Тогава Жорди Гомес центрира от 50 метра, намери Антонио Вутов, който с едно докосване изведе Габриел Обертан на стрелкова позиция по диагонал на вратата. Изстрелът на французина мина на сантиметри от голлинията в аут. 

В 75-та минута дойде и шанс за Лудогорец след центриране на Светослав Дяков, когато Клаудиу Кешеру стреля с глава, но твърде слабо и Александър Любенов улови без особени проблеми. 

В 80-та минута разградчани останаха и с човек по-малко. Тогава Сисиньо блъсна без топка в гръб Жорди Гомес на центъра и заслужено беше изгонен. Но при излизането си бразилецът изблъска и полицай, но бързо влезе в съблекалнята и се скри. 

В 82-та минута "сините" можеха да поведат, когато Иван Горанов центрира перфектно от левия фланг и качи топката на главата на Антонио Вутов. Той стреля силно, но вратарят Ренан изби с една ръка в корнер влизащата под гредата му топка. 

В крайна сметка до края на мача властваха емоциите и грубите влизания и интересните положения бяха твърде малко. И така двата тима се оттеглиха при нулево равенство, от което победител излезе ЦСКА, който остава първи с 16 точки. 

Лудогорец остана втори с 15 точки, докато Левски дели третото място с Черно море, като двата тима са с по 14 точки. Така остава още един отложен мач от първенството, който е между Ботев и Септември. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Милош Цветкович, Димитър Пиргов, Давид Яблонски, Роман Прохазка, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Габриел Обертан, Жуниор Мапуку, Антонио Вутов;

Резерви: Александър Любенов, Холмар Ейолфсон, Ивайло Найденов, Серджиу Буш, Антони Белмонт, Мики Орачев, Георги Ангелов;

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Сисиньо, Абел Анисе, Светослав Дяков, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Жоао Пауло, Вандерсон;

Резерви: Хорхе Броун, Георги Терзиев, Густаво Кампаняро, Джоди Лукоки, Лукас Саша, Клаудиу Кешеру, Яцек Горалски.