През предходния 4-и кръг на Първа лига централната тема бе загубата на Левски срещу Верея в Стара Загора и най-вече грубите съдийски грешки в срещата. Повторенията на ситуациите доказаха, че първият гол на заралии не трябваше да бъде признат поради засада на Елиаш да Силва, докато абсолютно редовно попадение на Димитър Пиргов „сините” бе отменено заради несъществуваща засада.

Превъртаме лентата със 7 дни напред… По ирония на съдбата отново Левски и Верея бяха замесени в епизодите на съдийски неточности. За да стане още по-любопитно, ситуациите отново касаеха работата на страничните съдии.

Стабилен Лудогорец се справи с Верея

Роси ороси вцепенения Левски, а Дунав го усети

В Разград Верея отстъпи с 3:1, като дискусия имаше около първите две попадения във вратата на старозагорци. Докато при второто може да се спори дали голмайсторът Клаудиу Кешеру извършва или не нарушение срещу Валери Домовчийски, то при първия гол на румънеца спор няма – той е в засада. Сисиньо се измъкна чудесно отдяно, за да овладее подаването на Светослав Дяков, след което центрира към непокрития Кешеру. Засадата на голмайстора бе очевидна и все пак асистент-съдията Милен Арабаджиев не реагира по никакъв начин, поради което главният рефер Георги Давидов призна попадението. Наставникът на гостите Илиан Илиев впоследствие си позволи много остри думи към съдийската бригада, макар и сам да призна, че дори без този гол противникът е щял да спечели. Илиев също така намекна, че може би има връзка между ситуациите в срещите срещу Левски и Лудогорец.

Неделният ден пък предложи немалко вълнения на „Герена” предвид дебюта на Делио Роси като старши треньор на Левски. Към края на първото полувреме и в началото на второто отново съдиите обаче застанаха под светлината на прожекторите, и пак не по правилните причини.

В 44-ата минута реферите пуснаха опасна атака на Левски, макар че Васил Панайотов бе с над 2 метра в нередовна позиция. Антонио Вутов даде пас наслуки, който защитниците на Дунав по невнимание пропуснаха да мине. Панайотов пое топката и продължи играта, като само навременната намеса на вратаря Станислав Антонов предотврати попадение. Любопитното бе, че асистент-съдията Николай Георгиев имаше перфектна видимост и не реагира по никакъв начин.

За сметка на това неговият колега по другата тъчлиния в началото на втората част спря потенциално голова атака на Левски. Габриел Обертан копна над бранителите за пробиващия Роман Прохазка, който реално излезе очи в очи с вратаря. Веселин Добриянов размаха флага, въпреки че още в реално време изглеждаше така, сякаш ситуацията е напълно според правилата. Последвалите повторения доказаха, че Прохазка бе тотално покрит и „сините” има защо да се чувстват ощетени.

Кое е спортното събитие на седмицата?