Левски имаше бурна зима. Тимът се раздели със старши треньора Славиша Стоянович, като на негово място бе доведен бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Още преди Нова година се говореше, че Левски има нов силен човек - Павел Колев. Но 11 дни след настъпването на 2019-а година зам.-изпълнителят директор на БФС отказа да се заеме с длъжност в клуба.

"Липсата на гаранции за дългосрочност на проекта е причината да остана на работа в Футболния съюз", заяви Колев.

Точно 7 дни по-късно обаче в клуба бе насрочено Общо събрание за 6 март. Също така бе избран нов Управителен съвет, който бе оглавен от Павел Колев, който стана и изпълнителен директор.

"Бях потърсен от следващите собственици на Левски - разговорите водих с тях. Човекът, който ме помоли бе Васил Божков", заяви по-късно Колев.

3 дни преди началото на шампионата "Нове холдинг" публикува съобщение, с което заяви, че влиза в управлението на Левски.

Тези ръководни промени в крайна сметка доведоха и до идването на Дерменджиев, който се превръща в третия треньор на Левски, водил и Лудогорец - след изгонения от феновете Ивайло Петев и Стойчо Стоев.

В Левски решиха да залагат на български състезатели - Николай Михайлов, Валери Божинов, Мартин Райнов, Живо Миланов.

Самият Дерменджиев заяви: "Искам да псотигнем нещата, които постигнаха г-н Батков, Мъри Стоилов и Наско Сираков. Знам, че всички бързат, но всичко иска време".