Опорният полузащитник на Левски Хали Тиам изрази недоумение от поведението на Козмин Моци от Лудогорец, който провокативно се  зарадва пред най-върлите привърженици на „сините” след гола си при победата с 2:0 в Първа лига.

25-годишният сенегалец по неволя беше преквалифициран в централен защитник за възловия двубой и каза, че е готов да прави подобни жертви в името на Левски. В същото време обаче той подчерта разочарованието си от действията на Моци, който стана причина „сините” фенове да нахлуят на пистата на Националния стадион „Васил Левски”.

„Мисля, че ситуацията е същата, както и в началото на шампионата – ще се борим до самия край. Накрая ще завършим там, където заслужаваме”, коментира Тиам.

"Сините" фенове нахлуха на пистата след провокацията на Моци

„Не е обичайно за мен да играя като защитник, но понякога за отбора се налага да го правя. Когато има наказания или контузени играч… Трябваше да го направя и го сторих в името на отбора.”

„Жестът на Моци след гола? Нещо много непрофесионално. Не е нужно да виждаме такива неща във футбола. Всички имаме семейства и той не бива да действа по подобен начин спрямо привържениците.”

„Много е разочароващо да видиш подобно нещо. Не говоря само за него, а за който и да е. Не мога да повярвам, че го направи. Много съм разочарован.”

„Ще тренираме здраво преди дербито в събота. Излизаме за победа срещу ЦСКА София. Ще се подготвим и ще се постараем да победим”, завърши Тиам.