Французин, играещ в Примера дивисион може да бъде поредното класно попълнение на Левски през това лято. "Сините" вече привлякоха две много качествени имена в лидето на Жорди Гомес и Габриел Обертан, а обявената следваща цел е класен централен бранител.

Според авторитетното издание "France Football" Левски е намерил такъв в лицето на Матийо Суниер, който в момента играе за Гранада в елита на Испания.

Интересното е, че въпросният Матийо Суниер преговаряше с Лудогорец това лято, но не се стигна до договор.

Информацията е поместена в материала на изданието за трансфера на Обертан в Левски като според нея "сините" имат интерес към бранителя, но не става ясно доколко той е сериозен и дали трансферът ще се осъществи.

Левски повярва, но за малко и напусна безславно Европа

Суниер е 27-годишен, висок 181 сантиметра, юноша на Бордо. Той обаче така и не заиграва за "жирондинци", а след периоди под наем в Родез и Троа е привлечен от Троа с постоянен договор през 2011 и се превръща в лидер на отбраната на тима, за който играе до 2016.

Тогава е привлечен от Гранада и през изминалия сезон е изиграл 16 мача, всичките като титуляр, като има 4 жълти картона. Суниер е преминал и през юношеските формации на Франция.

Според авторитетния сайт Transfermarkt неговата цена се оценява на 1,2 милиона евро.

В предишните дни се появи информация за друг защитник от Примера, който може да заиграе в Левски - Николас Горосито от Хетафе.