Левски е получил разпоредба от Световната футболна централа да плати трансферна сума на португалския Витория Сетубал. Тя е за преминаването на централния защитник Нуно Рейш на "Герена" в началото на септември, научи GONG.BG. 

Сумата, която португалците трябва да получат след намесата на ФИФА, е в размер на 200 хил. евро. Сделката за португалския бранител беше осъществена официално на 5 септември, малко преди затварянето на трансферния прозорец у нас. 

Според информацията на GONG.BG, "сините" са поискали да платят сумата на вноски, но не са спазили сроковете. Затова португалците са се обърнали към Контролния финансов орган на ФИФА с надеждата по този начин сумата да бъде изискана от българския клуб. 

Рейш дойде с големи очаквания на "Герена" и бързо се утвърди в състава, първоначално като дефанзивен халф, а после и в средата на отбраната след тежката травма на титуляра в тази зона Холмар Ейолфсон и сега си партнира с Давид Яблонски. Португалецът дори отбеляза и първия си гол със синия екип в края на октомври срещу Верея.