Сърцатият универсален футболист на Левски Роман Прохазка може би изигра последния си мач с екипа на „сините“ в баража за Лига Европа срещу Черно море (4:1). Словакът изкара пълни 90 минути, след което изживя емоционални мигове на стадион „Георги Аспарухов“.

След последния съдийски сигнал полузащитникът направи обиколка на стадиона, като бе бурно приветстван от феновете. Те първоначално скандираха името му, а след това започнаха призивите „Остани, остани!“.

Самият футболист, който се наложи като един от големите любимци на синята публика, се разчувства от случилото. Халфът, който спечели всички на Герена със стопроцентовата си отдаденост, раздаде екипа си, а в замяна получи фланелка от привържениците и бе окичен със синьо шалче.

Преди да се прибере в тунела, словакът отново чу молбата „Остани“. Той видимо трудно сдържаше емоциите си, като погледна към феновете и им прати въздушни целувки.

Пред съблекалнята вторият капитан на Левски бе очакван от група малчугани с разплакани очи, които се чудеха дали любимецът им ще продължи да ги радва и през следващата кампания, и го изпратиха до колата. Посрещнат от тази трогателна гледка, Прохазка не успя да им даде отговор. Играчът отказа коментар и пред медиите.

Припомняме, че по-рано през седмицата изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви, че в клуба са положително настроени за продължаването на договора и на Роман Прохазка, и на Васил Панайотов.

Междувременно плъзнаха слухове, че Прохазка е желан от участника в Шампионската лига – Виктория Пилзен.

Очаква се следващите дни окончателно да бъде решена съдбата на двамата основни играчи.