Главният лекар в лагера на Левски, човекът асистирал при операцията на Холмар Ейолофсон в Барселона – Мариян Добрев, бе гост в предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT. Футболът преплита съдбите на хиляди, а лекарите играят не малка роля в един клуб.

"Всъщност преди Левски, бях две години и половина в ЦСКА 1948. През цялото време имах непрекъснати контакти с всички спортни доктори на България, заради голямото ми желание да се развивам. В България спортният лекар е един, а на запад доста често са по 5-6."

"Там една спортна база винаги е придружена и от медицински център. Всъщност навсякъде строежът на съответната база започва от медицинския център. Мисля, че постепенно и ние ще създадем един модерен център", коментира д-р Мариян Добрев.

Той се върна към травмата на исландеца Холмар Ейолфсон.

"Съвсем отговорно заявявам, че при травмата на Холмар над 75% от причината е теренът, на който се игра мачът. Коляното му се усука, падна и стана ясно, че е със скъсана връзка. Взе се решение да пътува за Барселона. Имах честта да асистирам на Рамон Кугат. След това имах възможност да работя цялата вечер с него. След края на деня той ме покани през следващата година да отида на специализация при него", разкри д-р Добрев.

"Причината за желанието ми да се занимавам с медицината всъщност беше футболът. Исках да лекувам футболисти и това се сбъдна", каза лекарят на Левски, а по повод треньора Славиша Стоянович, той сподели:

"Добър човек е. Изключително разбран и отворен към всички – играчи, лекарски щаб. Обръща се към нас, което е много важно. Разбира от всяка част от футбола. Много добре се работи с него. То и аз искам направя Левски шампион. Всички в клуба искаме това."