Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че мачът с Лудогорец в неделя ще бъде съвсем различен от срещата с Черно море във Варна. От друга страна сините са на 6 точки от отбора от Разград и могат да се доближат на 3 от върха. Отборът е с доста проблеми с контузени и наказани футболисти, с което трябва да се справи.

"Така или иначе Левски ще бъде променен като състав, но искам да го видя променен, игрово- разбира се. Ние имаме достатъчно играчи, които ще заменят тези, които няма да бъдат в игра. За контузените мога да кажа, че специално Унтонджи има отчупване, това е сериозна контузия и доста време ще му бъде необходимо. Сейдахмет има разтежение и до 1 седмица може да отшуми. Двама души са наказани. Няма да бъде леко, но в крайна сметка имаме играчи, а и има момчета от шкорлата, които ще ги заменят липсващите”, разказа Дерменджиев каква е ситуацията в съблекалнята.

Един от наказаните е капитанът Живко Миланов, който получи червен картон в края на срещата във Варна и 3000 лева глоба.

"Това е едно наказание, което е извън играта и не е добре за един капитан какъвто е Миланов. Реално цялата защита ще трябва да се промени и това наистина е сложно. Но мисля, че хората, които ще влязат, ще заменят наказаните и контузените и ще се представят добре.

"От самото начало съм говорил с футболистите за тези неща- да няма наказания за извън футболни проблеми на терена. Но понякога емоцията надделява. Това на Живко е едно наказание извън играта. Не би трябвало да го има, но не мисля, че е за отстраняване от игра.

По въпроса за неделния съперник, Дерменджиев отказа да прави анализ: „Лудогорец си имат треньори, имат си ръководство, те трябва да си мислят за техния отбор. Аз искам Левски да играе по различен начин.

"Относно крайното класиране, накрая ще броим точките, но ние в тази ситуация няма как да се откажем от челните позиции и ще играем за победа, с какъвто и състав да излезем".

"Сините" смениха стадиона в последния момент и дербито ще се играе на Васил Левски, а не на Георги Аспарухов, но това няма да повлияе на отборите, както и на самия мач, смята треньорът.

"Аз смятам, че домът на Левски е „Герена”. Но Левски е играл много отговорни мачове на „Васил Левски”, така че няма да има проблеми с адаптацията. Аз мисля, че нито за Левски, нито за Лудогорец ще бъде голям фактор, че срещата ще се състои на Националния стадион. Не мисля, че ще има голяма разлика. Ако бях агроном, щях да отговоря дали тревата е по-различна.”

"Всеки мач е различен, във Варна трябваше така да играем и съм много доволен, че футболистите ме разбраха и приложиха агресията. Срещу Лудогорец ще бъде различно.

Опитният специалист беше попитан дали в момента за него е по-важно Левски да играе добър футбол или да трупа точки с не толкова атрактивна игра.

"За всеки един отбор на първо място е важен резултата- аз искам да се движим паралелно. Вярно, точките са много необходими, но стилът, който отговаря на Левски трябва да го изграждаме. Вървим в правилната посока, но е бавно. И с проблемите, които се появяват при играчите ни, ни създават затруднения. Но мисля, че ще се справим. Проблемите обединяват отбора.

Отпадането на Живко Миланов и вътрешно-клубното наказание на Милош Цветкович създава проблеми в дясната зона. "За Милош Цветкович? Той си тренира с отбора, имал съм и преди това разговори с него.”