Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев коментира, че очакваните пълни трибуни за дербито с Лудогорец, ще донесат допълнителна мотивация за "сините", а той лично познава добре съперника. 

Мачът от 25-ия кръг на Първа лига е на 10-и март от 17.30 часа.

Можете да следите развитието на мача в GONG.BG, както и да го гледате пряко по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

"Да, с нов треньор са и знаете, че когато има смяна на треньора мотивацията е по-различна. Аз лично не съм притеснен. Аз работя в Левски и искам Левски да постигне тези успехи, които аз съм постигнал", заяви Георги Дерменджиев на пресконференция преди сблъсъка с разградчани.

"Винаги съм искал стадионът да бъде пълен. Тези феновете ще накарат футболистите да имат по-голяма отговорност. Когато играеш пред толкова голяма публика, трябва да бъдеш максимално мотивиран. Всичко е възможно, но пак повтарям, че в този момент точките не ги броя", коментира още Дерменджиоев и продължи:

"Не мога да кажа предварително какво ще се случи, но лично аз искам феновете да са на стадиона и да подкрепят отбора така, както те могат. Познавам ги добре, знаете колко време съм работил с този отбор. Има малко футболисти, които не са били по мое време и мисля, че съм наясно с отбора на Лудогорец. Отборът има три поредни победи, но аз лично не мисля, че трябва да се заблюждаваме. Имаме много работа да свършим. Отговорността, която вече е в друга посока си личи върху играчите, но мисля, че те ще свикнат с това."

"Аз имам достатъчно добри успехи с Лудогорец, но те са ми зад гърба. В момента съм тук с Левски и гледам напред. Като сантименти, не бих го казал, защото съм професионалист и искам там, където работя да влагам тази енергия, с която съм работил и преди това", категоричен бе треньорът.

Георги Дерменджиев

източник: LAP.bg

Попитан за думите от миналото на Стойчо Стоев, в което той справни Левски и Лудогорец с Райо Валекано и Реал Мадрид, Дерменджиев заяви: "Не, аз не мога да коментирам това сравнение изобщо. Левски си е Левски. Искам да се изгради един стил в Левски, но няма как да го сравнявам по такъв начин. Много голяма е разликата и не бих могъл да направя сравнение с такива големи отбори."

За смяната на собствеността на Левски, треньорът коментира: "Това е най-положителното, което можеше да стане за Левски. От тук нататък програмата, която стои пред Левски, трябва да се изпълнява."

"Да, трибуните ще бъдат пълна и отговрността пред такива трибуни е много голяма. Но ние работим с момчетата, коментираме много и мисля, че да не го постигнем това голямо напрежение, което да бъде негативно", каза още Георги Дерменджиев, а попитан за Живко Миланов, той отговори: "Всичко е възможно като игра. Много се дискутира около капитанската лента и аз не знам защо. Това не виждам защо трябва изобщо да се дискутира. Отборът си има капитан. В близкото бъдеще – до седмица или две, когато всички бъдат здрави и на линия ще се направи така, знаете всеки отбор има първи, втори, трети капитан. Всичко ще се знае. Ние напредваме стъпка по стъпка. Това решение се взима от съблекалнята с всички – и футболисти, и треньори."