Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев изрази мнението си след нулевото равенство за отбора му срещу ЦСКА в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Опитният наставник изтъкна, че положенията, които „сините” са имали, е трябвало да бъдат отбелязани, но явно „насочването на топката не е било правилно”.

„Мисля, че ние изиграхме добър мач. Седяхме тактически много добре. Да, нямахме много голови ситуации, но тези, които имахме, и ако бяхме вкарали – мачът щеше да е различен. В крайна сметка мачът завърши 0:0”, стартира аналитично треньорът на Левски.

„До края на шампионата има още мачове. Разликата остава същата, а отборът се стара много да спечели този мач, но това е футболът. Мисля, че Мартин Райнов изигра добър мач като централен защитник. Не направи фатална грешка и всичко, което се искаше от него, го стори добре”, продължи Дерменджиев.

„Щом не сме вкарали положенията си, има причина да не победим. Насочването на топката не е било правилно, за да не влезе във вратата на ЦСКА.

„Ние си следим нашата игра и я следваме. Аз не знам защо такова голямо значение се отдава на по-сгъстен цикъл, като този на ЦСКА. Мисля, че отборите са подготвени и могат да ги изиграят тези мачове. Тук не става въпрос от коя до коя минута ще натискаме. Това е тактическа постановка, която трябва да се следва. Можем да съжаляваме, че пропуснахме ситуациите, които имахме”.

„Политиката на Левски е налагане на юноши, а ние я следваме. Тези, които показват качества, ще бъдат в отбора и получават шансове. За момента не знам дали се усети липсата на Иван Горанов, но всеки играч в отбора е важен. Постоянно им говоря, че трябва да се опазим здрави до края на първенството”, продължи той.

„Медиите разпространявате видеата с Горанов. Това е преди четири години, нека не търсим под вола теле. Някакъв клип и толкова, а тогава той не е бил в клуба. Той е сериозно момче, отдадено на футбола, така че нека го забравим това нещо. Нека да гледаме по-реално на нещата, кой го изкара този клип”, запита Дерменджиев.

„Официално и на пресконференцията казах, че трябва да оставим съдиите да свирят това, което виждат, за да бъдат и те спокойни. Ние реагираме на някакъв тъч, ситуация, която не влияе върху играта на двата отбора по мое мнение”, завърши Георги Дерменджиев.