Наставникът на Левски Георги Дерменджиев изрази известна степен на задоволство от играта на своя тим при загубата 0:2 от Лудогорец в 29-ия кръг на Първа лига. Старши треньорът на „сините” заяви, че две фатални грешки в защита са коствали загубата, а в същото време доста политично заяви неодобрението си спрямо провокацията, която Козмин Моци направи към феновете на Левски след втория гол.

„Един равностоен мач. Добре го започнахме и имахме ситуации, но трябваше по-правилно да ги изиграем, за да отбележим гол. Доволен съм от играчите – имаше желание, имаше мотивация, но загубихме заради две грешки, които доведоха до 2 гола за Лудогорец”, каза Дерменджиев пред DIEMA SPORT.

„Отдавна съм казал, че играем мач за мач и всички ще играем за победа. Така беше и днес. Наистина тези двубои са важни, но виждате младите момчета, които влязоха. Така те се каляват.”

„Не ни достигна това, че направихме грешки в двете фази. В атакуващ план имахме 3 или 4 ситуации, които трябваше да ги изиграем по-добре. В защита допуснахме неточности, които бяха фатални.”

„Никога не съм коментирал съдиите. Има кой да ги оценява тях. Мен ме интересуват спортно-техническата част и моят отбор. Ситуацията с претенциите за дузпа срещу Горанов? Компетентните органи ще коментират.”

„Нахлуването на феновете? Това нещо не трябва да се получава. Ние сме хората, които на зеления терен да покажем майсторство. Трябва да играем с достойнство, независимо дали печелим или губим. Ние трябва да показваме уважение към феновете, които живеят с този отбор, подкрепят го. За мен тази провокация беше неправилна. Моци е достатъчно зрял, за да не се подава на адреналина.”

„Включването на младите беше на прилично ниво. Това са мачове, изискващи много голяма концентрация. Те имат футболни възможности да се развиват.”

„Това са вътрешни работи, но аз ще кажа, че Милош Цветкович си тренираше постоянно с отбора. Беше готов да играе и така се получи моментната ситуация.”

„Обявили сме относно Кабрал, Яблонски и Цветкович за какво става въпрос. Няма промяна в това отношение. Поставяте ме в обяснителен режим тук. Цветкович тренираше с отбора и беше готов, ако се получи такава ситуация, да влезе. Дали може да има позитивно развитие с неговия договор? Не.”

„Този мач вече е зад гърба ни. Ще го анализираме и ще продължим напред”, добави още наставникът на Левски.