ЦСКА и Левски завършиха без голове 0:0 в дербито на 30-ия кръг в Първа лига. Равенството е добре дошло за лидера Лудогорец, който по-късно днес може да увеличи аванса си на върха на 5 точки пред втория ЦСКА при победа у дома срещу Ботев Пловдив.

"Червените" доминираха през първото полувреме, но липса на класа в завършващата фаза им попречи да се оттеглят с аванс на почивката. Кристиян Малинов уцели гредата след удар от фаул в 8-а минута. Последва позиционна игра в центъра, но в рамките на седем минути - между 32-и и 39-а, ЦСКА пропусна четири отлични възможности за гол. Рубен Пинто бе близо до гола в 32-а минута, когато след центриране на Турицов от дясно португалецът стреля с глава на сантиметри от левия страничен стълб.

Пет минути по-късно Жоржиньо проби в наказателното поле, но стреля изключително неточно. Али Соу също имаше възможност да вкара, но Живко Миланов в сетния миг изби в корнер.

След ъгловия удар Николай Бодуров бе оставен непокрит в наказателното поле, но стреля неточно в аут.

Веднага след почивката Левски изпусна най-добрата си ситуация за гол. Голмайсторът на тима Станислав Костов нанесе мощен шут от около 22 метра в 50-а минута, но топката срещна левия страничен стълб.

ЦСКА отговори със ситуация в 56-а минута, когато Рубен Пинто посрещна топката с шут от 10-ина метра, но вратарят на Левски Николай Михайлов отрази.

До края "червените" имаха териториално превъзходство и повече търсеха гола, но така и не успяха да нанесат завършващ удар.

В добавеното време контраатака на "сините" завърши с удар на Давиде Мариани, но вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас внимаваше и спаси.