Левски отстъпи с 0:2 от Лудогорец в голямото дерби от 29-ия кръг на Първа лига. Мачът от първата шестица беше очакван с огромно нетърпение, защото можеше да завърже много сериозно битката около първото място.

Загубата постави "сините" в позиция, при която шампионските им надежди граничат с нулата. Ако може да се търси олицетворение на разликата в класите, която беше налице предвид присъствието на доста млади играчи в редиците на Левски, тя спокойно може да се изведе чрез паралел между централните нападатели.

Станислав Костов, водещият реализатор на родния елит, доказа ясно, че бе основната заплаха за вратата на Лудогорец. Този път обаче българският национал не беше достатъчно клиничен, за да се възползва от неголемия брой добри ситуации, които му се откриха.

От друга страна, Клаудиу Кешеру вкара първия гол за Лудогорец, като нямаше нужда от твърде много възможности за тази цел. Влезлият като смяна Якуб Швиерчок пък беше човекът, който предизвика дузпата, от която Козмин Моци подпечата победата.