Нападателят на Левски Серджиу Буш прекъсна головата си суша в мача срещу Етър от 19-ия кръг в Първа лига. Попадението му се оказа победно и “сините“ спечелиха с 2:1. Румънецът беше на седмото небе от щастие, тъй като не се беше разписвал от 24-с май тази година, когато на стадион „Георги Аспарухов” бе надигран тима на Черно море с 4:1 в плейофен двубой за лига Европа.

"Случиха се доста неща в периода между двата ми гола. Бях контузен дълго време – от последната половин година около 2-3 месеца бях възпрепятстван да играя заради травми. Това беше много тежък период за мен, но благодарение на семейството ми, което е тук превъзмогнах трудните моменти И както виждате се завърнах. Кабрал ми подаде за гола срещу Етър. Бях убеден, че ако първото ми докосване до топката е добро ще вкарам. Точно така и стана“ сподели Буш в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

В домакинството срещу болярите на Красимир Балъков, Серджиу Буш беше използван на позицията зад централния нападател и се справи отлично в тази зона.

„ Ако трябва да съм честен е малко трудно да се играе на тази позиция, но аз я харесвам, защото мога да търся топката между линиите. Да я поемам и да се обръщам към вратата, но където и да ме сложи треньорът, съм готов да помогна, така че за мен няма проблем в това отношение”.

“С Костов се чувствам добре на терена. Ние тренираме всеки ден заедно и си познаваме играта чудесно”.

Кръг преди края на календарната година, Левски изостава на 7 точки от лидера Лудогорец и на една от втория ЦСКА, но копнежът за шампионска титла все още е налице.

„Да бъдем шампиони – това е нашата мечта. Бяхме привлечени с основната цел да изведем Левски, на мястото, което заслужава и да спечелим шампионската титла, разбира се. Но нека сега мислим за всеки следващ мач със стремеж да не губим повече точки”

Лудогорец или ЦСКА ви е по-голям конкурент за титлата?

“Мисля, че и двата отбора. Когато шампионатът се раздели ще бъде голяма битка и се надявам, че ще се получат интересни мачове за зрителите“.

А следващия мач на Левски е срещу Берое в Стара Загора.

“Знам, че Берое е силен отбор вкъщи. Ще бъде труден мач, но трябва да си свършим работата“.

Въпреки, че подобрението в играта при Славишя Стоянович е очевидно се очерта тенденция "сините" да губят повече точки срещу тимовете извън топ 6, отколкото срещу тези в челната шестица. Каква е причината?

“В два или три мача нямахме късмет. Но както правилно сте забелязали с по-малките отбори имаме проблеми“.

Да не би да ги подценвяте…

“Може би е подценяване или пък причината е в нашия манталитет. Тук треньорът няма какво да направи, не е негова работа. Всичко си зависи от нас, трябва да работим за това – да разберем, че сме по-добрият отбор и да го покажем на терена“.

Сравненията между Стоянович и Роси са неизбежни и затова потърсихме мнението на Буш.

“Делио Роси беше тактик и работеше предимно за тактика. При Стоянович е различно, той промени доста неща, защото вдигна агресията, тренировките са високо интензивни и това ми допада. Сегашният наставник е моят тип треньор“.

Не тайна, че треньорът на Левски успя да изгради добър колектив, това ли е в основата на успеха във футбола?

“Мисля, че колективният дух е на много високо ниво сега. Имахме някои лоши моменти, но след успеха над Етър, ще влезем в отлично настроение в мача с Берое. Групата ни е много сплотена и спокойно мога да кажа, че всички сме приятели“.

“Най-добрият ми приятел е Кабрал. Той седи до мен в съблекалнята. Шегуваме се всеки ден и се смеем за най-различни неща“.