Валери Божинов се завръща в Левски, научи Дарик радио. Нападателят се разбра с изпълнителния директор на „сините“ Павел Колев и утре (7 февруари) трябва да подпише своя договор, който ще бъде за година и половини.

Валери Божинов и Левски с принципна договорка

Преговорите са приключили в късния следобед на сряда, а в четвъртък голмайсторът на Ботев Враца трябва да пристигне в Кипър и да започне тренировки с новите си съотборници. Сутринта Валери ще се сбогува с Ботев Враца, където прекара няколко силни месеца от есента 2018-а насам.

Левски уреди контрола за играчите с малко минути 

Валери Божинов

източник: LAP.bg

Нападателят изигра 11 мача и вкара 7 гола. По ирония на съдбата най-силният му мач бе на Герена срещу Левски, в който вкара два гола, а Ботев постигна историческа победа.

„Искам да благодаря на моите съотборници от Ботев Враца! На всички фенове за безрезервната подкрепа, на моя баща Сашо Ангелов и не на последно място на кмета на гр. Враца Калин Каменов! Изживях прекрасни мигове тук! Ще ви пазя в сърцето си!“, написа Божинов на сбогуване с врачани в профила си в една от социалните мрежи.

Божинов е второ ново попълнение за „сините“ след Мартин Райнов, който вече е при отбора в Агия Напа. Задачата на Валери ще бъде да повиши конкуренцията в нападение и да вдигне духа на отбора с безспорните си лидерски качества.

Левски с развързани ръце за трансфери

В следващите дни към Левски ще се присъедини и Живко Миланов, чието привличане се смята за формалност.

Живко Миланов

източник: LAP.bg

За Валери Божинов това ще бъде втори етап в Левски, след като през пролетта на 2014 година той носеше екипа на гранда от „Георги Аспарухов“. Живко Миланов за трети път ще облече екипа на клуба, чийто юноша е. Десният бек бе основна част от „дрийм тийма“ на Мъри Стоилов, стигнал четвъртфинал за Купата на УЕФА и направил първия пробив от български тим в групите на Шампионската лига. През есента на 2015-а Миланов отново игра за Левски преди да премине в АПОЕЛ Никозия.