Вратарят на Левски Божидар Митрев бе много огорчен и емоционален след драматичната победа над Верея след дузпи в мач, в който той се превърна в герой за "сините".

"Много бях изнервен при положение, че можехме да си решим мача много по-рано. Лековато пропускаме, накрая ни вкарват в 93-а пак от наша тъпотия. Бях сигурен, че ще ги отстраним при дузпите", заяви Митрев.

Срамен Левски стигна Европа с мъка и дузпи

"Много изстрадахме тази победа.  Целият сезон беше едно мъчение за нас и за феновете на Левски, сигурно и затова свърши така сезонът."

"Прибрах се бързо, защото тази омраза която видях от хората, имаше много негативно отношение, особено към мен. През цялото време чувах какви ли не работи. Искам да се извиня на майка ми, която не е сред нас, защото те я обиждаха. Затова се прибрах."

"Аз се върнах в Левски в такъв период. Много хора ми казаха, ти си луд, тук съсипват такива хора като теб. Но не, не съжалявам и не мисля за тръгване. Всичко, което съм постигнал в този живот, съм го постигнал сам. Ок, да ме псуват. Не е за първи път. Да кажат дали е моя грешка. Няма да е първа или последна грешка, която правя. Аз ще се боря на терена. Не може отбор като Левски да се задоволява с такива резултати. Трябва да мачкаме отбори като Верея."

"Благодарен съм на Господ, така че хванах дузпа. Дали бях пренебрегван, да, моите грешки се виждат, други грешки не се виждат. Винаги е било така, аз съм свикнал, вече 12 години играя професионален футбол Когато съм бъркал или даже не съм бъркал, Левски ставаше шампион, те пак ме правеха на нищо. А имам над 50 мача за Левски. Няма мач, в който съм пазил за Левски, да е бил без значение. Тези работи ме обиждат."

Драмата с дузпите между Левски и Верея

А дали в Левски винаги българските футболисти са считани виновни при негативен развой?
"Винаги сме го обирали. Нали бях 2 години в Шериф. Там като се случваще нещо, чужденците бяхме виновни. А тук нещо като се случи, българите сме виновни, защото са българи и това им е най-голямата вика Ние сме некадърниците. Никой не си дава сметка какви лишения правим. Аз ги разбирам и чужденците, те са наемниците, взимат си заплатите, играят колкото могат, но си тръгват. Ние оставаме цял живот тук."

Митрев изрази съжаление и за контузията на Ники Кръстев:

"Яд ме е за това момче. Страшно много го уважавам. В него видях един страхотен човек. Това е футболът, надявам се да се възстанови бързо."

"Треньорите ще го преценят. Винаги като получа шанс да играя, ще давам всичко от себе си."

"Има много юноши, които са бъркали и са ги съсипвали. Има доста облагодетелствани хора, но юношите трябва да дават всичко за този отбор във всеки мач", допълни Митрев.