Последните седмици в Левски са особено динамични. Лицензът на „сините“ в Лига Европа е под въпрос заради висящи задължения. От клуба обаче засвидетелстваха готовност да платят.

Междувременно имаше много спекулации около бъдещето на наставника Славиша Стоянович, който все пак се появи на 8 януари и изведе момчетата си за първо занимание. Все пак словенецът със сръбски паспорт подчерта, че има договор само до края на сезона, като има опция за продължаване с още една година.

„Сините“ разполагат със солидна бройка футболисти, сред които и цели петима вратари. На първата за 2019-а година тренировка нови попълнения нямаше. Единственото ново име бе това на Димитър Иванков, който поема подготовката на вратарите.

Всичко случващо се на „Герена“ бе обект на коментар и анализ в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“. Водещият Петър Стоянов и гостът му Бойко Величков се спряха на всички по-значими моменти.

„Самото присъствие на Митков Иванков е добра новина за обичащите Левски. Той е мой приятел, колега, истински левскар, човек, който винаги е давал сърцето си за тима. Това е добрата новина, при всички положения“, коментира Бойко Величков.

„Усетих амбиция в заявеното от Стоянович на пресконференцията. Той иска да си свърши работата, както трябва поне до юни. Оттам насетне си остави вратичка. Аз обаче усетих амбиция. Слушах цялата пресконференция, той иска да подготви отбора си добре, да изглежда по друг начин. Поздравления за Славиша, че не използва преводач, нека бъде пример за многото чужденци у нас. По този начин той показа уважение към футбола ни“, допълни Величков.

Целия разговор, може да видите в прикаченото видео!