Футболистът на Левски Антони Белмонт получи наградата си за играч номер 1 на 7-ия кръг кръг в българската Първа професионална лига.

Белмонт направи интересно изказване пред медиите като коментира и каква разлика е внесъл новият треньор Славиша Стоянович.

„Основното е, че се промениха тренировките. Те са по-различни и по-интензивни. Треньорът има различен подход към нас, постоянно говори с нас. Философията му за футбола като цяло също е различно. Мисля, четова, което правим в момента е обещание за бъдещето. Мисля, че ще направим много добър сезон. В момента Левски наистина изглежда като силен отбор”, коментира Белмонт, а по-повод колектива, многото чужденци и атмосферата в съблекалнята на „сините”, той разкри:

„Наистина колективът е на друго ниво, мога да кажа. Наистина има много чужденци от различни страни. Говорят се различни езици, но  всички си говорим по между си. Всички сме приятели, колеги, уважаме се. Мога да кажа, че тази година сме като едно цяло, може би няма няма групи в отбора. Може би миналата година имаше такива предпоставки. Тази година няма. За това помага и треньорът, защото се опитва всеки да се чувства важен и да давам максимума от себе си на тренировки. Това е нещото, което ни кара да вървим нагоре.”

По повод наградата, която получи, играчът на Левски заяви: „Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря за наградата. За мен това е голяма чест и много специален ден. Това е награда, която е за целия отбор, но съм благодарен, че я получавам аз като представител на Левски.”

За началото на престоя си в Левски, Антони Белмонт сподели: „За мен това беше първо излизане от Франция. Имах малко проблеми. Тази година се чувствам малко по-добре. Надявам се си личи и се надявам на много добър сезон с Левски. Много по-добре се чувствам в България и Левски като цяло.”

6 снимки

Белмонт също така разкри ролята на Габриел Обертан за неговото представяне: „Габриел Обертан е като мой наставник, човек, който ме взе под крилото си. Също Аймен Белаид, защото когато дойдох в България дори не говорех английски и винаги е добре, когато имам съотборници, които говорят френски. Обертан определено е лидер в Левски, но колективът също е важен. Габриел Обертан е пример за всички нас, това е играч, който е щастие да имаш в отбора си. Мисля, че по някакъв начин всеки един от нас опитва да расте покрай него, да го копира и той е човекът, който задава някакъв ритъм в Левски.”

„Чух вече, че се играе трудно срещу Локомотив в Пловдив. Ние се готвихме много добре през седмицата иискаме да продължим победната си серия. Съзнаваме, че мачът ще е сложен и не си правим илюзии, че ще е лесно, но отиваме с ясното съзнание, че трябва да продължим да побеждаваме. Ще се опитаме да продължим серията, колкото може по-дълго и да правим поредни победи. Ясно е, че ще е много трудно. Основните конкуренти са познати - Лудогорец и ЦСКА. Ние тази година ще се опитаме да направим нещо голямо. Имаме цел всички в отбора в края на сезона да вземем купа”, коментира още Антони Белмонт и добави:

„Искам изрично да подчертая, че никога не съм съжалявал, че съм в Левски и че съм избрал Левски, а че имах трудна година. За мен Левски беше съвсем съзнателен избор. Преди да избера офертата на Левски, мислих много, това не е авантюра. Дори трудните моменти миналата година бяха очаквани, защото са част от кариерата на един футболист. Мога да чакам своя шанс и съм сигурен, че той ще дойде. Ето в момента Левски е на първо място, по-добре сме като отбор и аз се чувствам по-добре и се надявам, че така ще продължим.”

Антони Белмонт

източник: LAP.bg