Избягалият от Левски през зимата Хеан Деса се е скрил някъде из столицата на Перу - Лима, и не може да бъде открит. Местното издание "Ел Бокон" е имало намерение да напише материал за него, но той е потънал в неизвестност. 

Единствената информация е, че е някъде из затънтените квартали на най-големия град в страната и тренира самостоятелно. От медията изчисляват, че е вече 160 дни без изигран мач и по всичко личи, че скоро няма да изиграе нов такъв. 

Скандално избягал от Левски намери вариант за спасение

Перуанският беглец от Левски засега е спрял с футбола

Малката мъждукаща надежда за възраждане на кариерата на скандалния беглец е бившият му клуб Алианса Лима. Свързани с Деса агенти са го предложили там и са молели ръководството да го ангажира отново, тъй като игра за тима през 2015 г. 

Деса загази яко, ще плаща много пари на Левски

Той и тогава се замеси в редица скандали, така че в Алианса имат едно наум, но са готови да му дадат още един шанс, ако няма финансови претенции. Според изданието "Бола Вип", сделка ще му бъде предложена след внимателно обсъждане. 

Хеан Деса си тръгна скандално от "Герена" в началото на годината, като самосиндикално реши да не се връща след края на ваканцията си в Перу. Впоследствие Левски предприе постъпки за дисциплинарното му уволнение и в крайна сметка правилникът на ФИФА трябва да се стовари с пълна сила върху него в следващите седмици.