Бившият президент на Левски Тодор Батков пожела на Спас Русев, който в момента заема този пост в „синия“ гранд, да изпита удоволствието от спечелването на шампионската титла.

Батков бе категоричен, че тимът от „Георги Аспарухов“ играе приятен футбол и адмирира привличането на Славиша Стоянович на треньорския пост.

Адвокатът приветства и реакцията на Левски в последните дни, когато „сините“ възроптаха срещу някои съдийски решения, както и отговориха на нападки отстрана на Лудогорец.

„Не бих казал, че ми липсва футболът като ръководител. Най-щастлив бях от 2004-а до 2010-а година. Желая на Спас (бел. ред. - Русев) да стане шампион“, каза Батков.

Спас Русев

източник: LAP.bg

„Не мога да давам оценки, сега Левски играе привлекателен футбол. Има някои постове, които да се изчистят. Треньорът (бел. ред. – Славиша Стоянович) определено е добър. Първо, не бива да се мълчи за несправедливостите. Никой не може да постъпва така с Левски. Левски е най-популярният клуб, Левски това е народът. Второ – губят точки в глупави мачове. Всеки мач трябва да се печелят точки“, продължи юристът.

През изминалите седмици имаше словесни престрелки между Лудогорец, Левски и ЦСКА. Тодор Батков коментира с усмивка тези неща.

„По мое време също имаше словесни престрелки. Доста време мълчаха водещите клубове, хубаво е, че се обадиха. Лудогорец доминира с много пари, железна организация и 11 бразилци, но в сърцата на хората са Левски, преди всичко, и ЦСКА“.

„Досега не приемаха Левски сериозно, но след последните мачове, особено след мача с Лудогорец, където Левски тотално го обезличи, макар че не успя да победи, мисля, че ще започнат да им пречат. Затова трябва да говорят високо. Сега Левски е много по-силен, сравнено с последните 3-4 години“.

Тодор Батков

източник: LAP.bg

„Желая успех на ЦСКА. Изпуснахме духа от бутилката. Например, не е добре, че има двама-трима българи, другото е чужденци. Ние имаме футболисти. Но това стана в началото на 21-ви век. ЦСКА има добър отбор, но е много под Левски“, добави Батков.

„Като че ли Лудогорец може да бъде свален само по негови модел, с много пари. Тъжно е – да. Винаги съм готов да помагам на Левски“, обясни за финал Батков.

Батков бе на президентския пост в Левски от 2004 до 2015 година. 

Още новини: 

Гонзо: Защо Левски да не стане шампион?!

Сираков: Искрено вярвам, че Левски може да детронира Лудогорец