Бившият собственик на Левски Тодор Батков не вярва клубът да изпадне във фалит. Той смята, че в отбора трябва да дойде човек, който да бъде отдаден на каузата, да има сърце и душа за тима.

Тодор Батков намекна, че продажбата на клуба от Спас Русев на Васил Божков би било добре дошла.

"Основното перо е прекомерно високият разход за трибуната. Прекалено скъпо излезе съоръжението. Това тежи и някой трябва да го плаща. В "Левски" трябва човек със сърце, душа, с пари, и то "дълги" пари, които да дава от сърце. Това, което се носи из средите, ако се случи, ще бъде добре за "Левски", заяви Батков пред bTV.

"Няма как да стане на чисто. Даже и Гриша Ганчев не можа да започне на чисто, както виждате. Наложи се да плати една сума от 8 милиона, ако въобще е платил. Не бива да се допуска "Левски" да се оказва в ситуацията, в която беше ЦСКА."

"Не вярвам да се стигне до фалит. Теоретично, да - когато има налице дълг, който не се обслужва, всеки кредитор може да инициира такова производство", завърши Тодор Батков.

Вчера мажоритарният акционер Спас Русев даде обширно интервю за NOVA, в което обяви намерението си да продаде Левски на Васил Божков.