Един от най-успешните президенти в историята на Левски Тодор Батков изрази мнение, че „сините“ наподобяват на Литекс от най-тъмните години на „оранжевите“. Адвокатът бе специален гост в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, където говори по-наболелите въпроси свързани с клуба на сърцето му.

Батков бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно, за да се избегнат сътресения на „Георги Аспарухов“, като сподели каква е била неговата философия, докато е бил президент на клуба.

Батков: Не вярвам Васил Божков да стане собственик на Левски 

„Не бива да се допусне в никакъв случай някакво сътресение. Прекалено ще бъде и то заради тези стотици,хиляди, които обичат Левски. В момента Левски прилича на Литекс от най-тъмните години. Черна дупка, в която не се знае какво се случва. Това не трябва да се случва. Това не е отборът на народа. Левски трябва да генерира новини, да се лансират юноши, положителни новини, отрицателни новини, да са някак си публични първите хора в клуба“, продължи Батков и добави:

„Не бива да е така. Това допълнително отблъсква хората. Аз поне така ги разбирах нещата. Аз разбирах президентството на Левски като висок обществен дълг. Това бе много голямо нещо, социално действие. Не знам, не искам да коментирам как постъпва Русев. Аз ходя по земята. Не съм забравил родителите ми, къде съм израснал, продължавам да съм приятел с хората, с които бях приятел преди. Не забравям откъде съм тръгнал. Бащата на Богдана е бил пример за мен, знакова фигура, президент на Левски. Говоря за бащата на Богдана Карадочева, за него съм чел спомени. Така си представям президента на Левски. Това е най-популярният клуб. Ти така или иначе си се обрекъл да служиш на голяма част от народа и да си вечно виновен“, обясни Батков.

Батков: Какви искания да има Русев, какво е дал? 

В следващото издание на „Домът на футбола“ очаквайте втора част на интервюто с Тодор Батков!