Трансферният прозорец затваря, а Левски се подсили подобаващо за текущата кампания. На "Герена" акостираха цели пет нови попълнения, но след трансферните страсти е време да се помисли и за задържане на настоящите звезди, които имат по-дълъг стаж в отбора. 

А сметките показват, че цели шестима са с изтичащи договори в края на сезона и ако не искат "сините" да ги загубят като свободни агенти, трябва да действат скоростно. Практиката показва, че клубът загуби заради ненавременна намеса по подновяването на договорите играчи като Антонио Аниете, Георги Костадинов, Роман Прохазка, Васил Панайотов, Антонио Вутов и много други само през последните две години. 

Сега пред угрозата да си тръгнат заради изтичане на договора са големи звезди, като Габриел Обертан, Давид Яблонски и Милош Цветкович, които са несменяеми титуляри, когато са здрави. Към тях можем да добавим още Жерсон Кабрал, който прави силен сезон, а другите са Аймен Белаид и авторът на първия гол за сезона в Първа лига за тима, донесъл инфарктния успех над Ботев в Коматево - Илия Димитров. 

Всички те са обвързани с клуба до 30 юни 2019 г. А ако договорите им не бъдат подновени до зимата, от 1 януари ще могат да преговарят като свободни агенти с всеки, който прояви интерес към тях. Точно така Левски изпусна Роман Прохазка миналия сезон. 

А с договор само до 31 декември 2018 г. е естонският халф Богдан Вашчук. Той обаче е под наем от ФК Рига и може да се преговаря с клуба му за откупуване или взимане за по-дълго под наем.