Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев говори пред медиите за началото на лятната подготовка на тима. "Сините" вече проведоха първото си занимание под ръководството на бившия национален селекционер.

На срещата с медиите бе представено новото пресаташе на тима Ивайло Йовчев, който е дългогодишен журналист в Дарик радио.

"Не може да няма притеснение до събирането на всички кадри. Сега, в лагерна обстановка в Добринище, ще имаме малко повече време за разговори с тези момчета, които са в отбора. Имаме десетима или повече с националните отбори и те няма как да бъдат тук. Имаме напреднали разговори с някои футболисти, но част от тях играха даже вчера. На други първенствата им вървят. Още на първата пресконферениция казах, че аз настоявах да не се докарват хора, за да изкараме 25 или 30 на първа тренировка. Разбирам, че е рисково. От десетина дни аз и помощник треньорите по цял ден се занимаваме с това нещо. Ако сбъркаме, искаме грешката да бъде при нас", заяви Петър Хубчев след началото на подготовката.

"Има една малка уловка. Имаме 8 действащи футболисти с националните отбори. Аз ви казах 11, а защо не и повече. Това е така, защото имаме набелязани в националните гарнитури. В Добринище ще дойдат не повече от двама нови. В момента очакваме и един на проби, а ако това се случи, ще го разберете. Има и такива, които ни отказаха. Нямаме какво да се лъжем и това е съвсем нормално. Случва се на всички отбори, независимо на кое място са завършили", продължи новият старши треньор на Левски.

"Никой няма да каже, че са му достатъчно парите. Такива наистина има, но това е клубна тайна. Аз знам за какво става въпрос и на базата на този бюджет ние опитваме да сглобим отбор. Искаме петима или шестима чужденци или българи водещи футболисти, а около тях да интегрираме млади играчи. Колкото повече, толкова по-добре. На мен ми се иска да бъдат българи, но нямам проблем и с чужденци", каза още той.

"Имаме виждания. Елементарно е да ги начертаем на дъската и да подредим пуловете, но не се получава толкова лесно. Резултатите ще се видят в мачовете. Искаме да изградим отбор, а не да коментираме отделни единици. Отдавна мина времето, в което двама или трима от ЦСКА и Левски решаваха всичко. Говори се постоянно, че няма материал. Ние ще опитаме да направим отбор", заяви Хубчев.

"Имаме 22-ма футболисти с договори, плюс трима или четирима от школата. Искаме да видим юношите и да решим кои да дойдат. Но имаме 22-ма полеви играчи и трима вратари. Изходящите трансфери зависят и от футболиста, и от клуба. Но ако някой дойде и каже, че иска да напусне, няма значение как се казва. Аз съм с разбирания, че е по-добре да бъде така", добави бившият национален селекционер.

"Аз настоявам за спортен директор и не се притеснявам да го кажа. Чисто футболно клубът се нуждае от такъв човек, както и от скаутско звено. Настоявал съм пред ръководството и те го знаят това нещо. Имена обаче не мога да кажа, защото не е мое решението. Ако тези хора се появят утре и ги назначат, пак ще бъдем закъснели. Ако се появят тези хора, те трябва да работят за декември месец и да не губят дори един ден. Футболистите трябва да бъдат наблюдавани на живо и да бъдат обсъждани други неща около тях. Дни нямаме за губене, страшно много сме закъснели", заяви Хубчев след първата лятна тренировка за Левски.

Старши треньорът на "сините" добави, че той и неговият щаб ще работят активно с юношеските формации.

"Работя с треньорите от школата и юношите. Единият ми помощник треньор работи с 19-годишните, а другият - само със 17-годишните. Ще опитаме да гледаме възможно най-много мачове. Резултатите на първия отбор определят дали аз ще бъда тук, но и школата е много важна", добави той.

В Австрия Левски ще изиграе 4 контроли, а в Добринище няма да има такава. Треньорът предвижда евентуално една проверка след прибирането от лагера в Австрия, но това ще стане ясно по-късно.

Вижте видео от пресконференцията на Хубчев:

Левски стартира подготовка с 12 играчи

Избрани кадри от първата тренировка на "сините"

Промяна в екипите на Левски

Ейолфсон аут за първите мачове на Левски