Наставникът на Левски Георги Дермеджиев обясни, че е имал разговори с Нуно Рейш и Живко Миланов след поражението от Лудогорец в предходния кръг на Първа лига. Както известно, португалецът бе по-емоционален при смяната си, а треньорът обясни, че реакцията на Рейш не е била свързана с негодувание, че  няма да остане на терена, а е била израз на недоволството му от по-слабото му представяне. 

Колкото до опитния Живко Миланов, който записа първи минути след завръщането си през февруари, Дерменджиев сподели, че също са обсъдили по-острите му коментари пред медиите след последния съдийски сигнал на двубоя с „орлите“ на Герена. 

Дерменджиев се върна отново на загубата от шампионите, като обясни, че е наясно защо темата се обсъжда толкова много и подчерта, че според него разликата между Левски и Лудогорец не е толкова голяма, колкото е изглеждала в тази среща. 

Пловдивският наставник говори и за предстоящото гостуване на Верея, което е в неделя, 16 март, от 13:00 часа. Двубоят ще може да бъде следен с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио. 

„Други проблеми няма за момента. Валери Божинов е на път да се оправи. Трябва му още много малко време. Може да попадне в плановете ми за мача с Верея“, започна Дерменджиев, по време на чийто брифинг бе представено и новото попълнение Седрик Унтонджи. 

Французинът парафира до края на сезона с тима от „Георги Аспарухов“ като има опция за продължаване с 2 години. 

„Принципно имах възможността макар и на видео да го гледам (бел. ред. - Седрик Унтонджи). Мисля, че има данни да играе в Левски. Физически е готов, тестван е, но е нужна макар и кратка адаптация“, продължи специалистът. 

Официално: Французин подписа с Левски

„Винаги, когато си по-спокоен, виждаш какво е направено и как е бил мачът. Ние направихме много грешки. С това помогнахме и на Лудогорец“.

„Всички мачове са непредсказуеми. Имаме план как да играем срещу по-затворени тимове. Но и самият тим на Верея е непредсказуем заради многото нови. Ние сме готови за този мач“.

„Първо аз съм убеден, че Унтонджи има качества и времето ме притисна, с оглед на това, че ни е нужен човек за този пост“, каза Дерменджиев на въпрос за Унтонджи.

Срещу Верея Левски ще бъде без наказания за два мача заради натрупани 9 жълти картона Хали Тиам.  

„Най-вероятно ще има промени за Верея. Има готов човек, който да замести Тиам“, обясни Дерменджиев.

По-рано се появиха коментари, че новото попълнение Еркебулан Сейдахмет ще дебютира срещу старозагорци. Въпрос в тази насока бе отправен към специалиста, който отвърна: „Еркебулан ще бъде в групата. Мачът ще покаже готов ли е за дебют“.

Договорите на Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал изтичат след края на сезона, а Дерменджиев обясни, че с тях ще се водят преговори. 

„На тези трима играчи изтичат договорите и ще има разговори с тях. Тяхното оставане зависи от много работи“.

„Много коментираме мача с Лудогорец, знам защо е така. Очакванията бяха големи, но има реалности, както казах и преди. Анализът бе задълбочен, искам отборът да се подобрява дори с пораженията. Такава загуба трябва да ни подобри, това казах и на играчите“.

„С новото ръководството имаме постоянни разговори. Има политика, която ние ще спазваме. Ако има нови играчи, ще се постараем да са във време. Ако има изходящи трансфери, пак ще се постараем да са във време“.

„Не мисля, че разликата между нас и Лудогорец е толкова голяма. Но има разлика. Мисля, че се получи един момент, в който играчите прекалено много искаха да бият, за да скъсят дистанцията. Не стана. Те не показаха максимума си заради психологическия натиск, който имаше върху тях“, продължи треньорът. 

„Много пъти го казвам вече. Клубът има точна и ясна политика. Казано е и от шефовете – има оздравяване, има бюджет, с който да се съобразим и да направим отбора конкурентоспособен“.

Новият Седрик в Левски: Чувствам се като у дома си

„Така се разви мачът с Лудогорец, че бе в наш ущърб. Това бреме, казах, че тежи отговорността на играчите. Това е наслоено с времето. Те загубиха 3 финала за Купа, класирания, много футболисти минаха в годините назад през отбора, сега се създава обстановка на малко по-голяма стабилност и вече отговорността им тежи. Но мисля, че с времето трябва да свикнат и това не е може да бъде оправдание нито за тях, нито за отбора“.

„Нека не коментираме слухове. Пред всички говорихме с Нуно Рейш. Ако реакцията му беше заради смяната, щеше му отиде и заплата, и всичко. Той самият каза, че е реагирал така, защото е играл слабо. С Живко също говорих за неговите изказвания. Не може така да се изказва един играч. Няма как един футболист да иска да изглежда така добре в нечии очи. Ние искаме да изградим отбор с времето. Колко време ще ми дадат, това е различно. Но аз с тях (бел. ред. - футболистите) говоря като равен с равен и искам те да имат конкретно поведение за изграждането на клуба. Отборът трябва да се стикова. Те трябва да мислят само за играта, защото всичко е спокойно. Не след един мач да си излезем и да си говорим, а на другия мач да сме на другия полюс. Поемам целия ангажимент върху себе си. Знам защо говорим толкова за този мач. Има реалности обаче, с които трябва да се съобразим“.

„Имало е разговори за втори отбор, където да се обиграват юноши. Това обаче е напред във времето. Има перспективи, които ще са добри за клуба. За такъв клуб е нужен такъв втори тим, за да се обиграват младите“.

Що се касае до избора на националния селекционер Петър Хубчев, който повика за евроквалификациите с Черна гора и Косово само Николай Михайлов от Левски, Дерменджиев обясни:  „Не мога да се меся в селекцията на националния треньор. Така е преценил. Такова решение е взел“.