Треньорът Георги Дерменджиев, който бе представен като нови наставник на Левски, все още няма подписан договор с клуба.

На въпрос подписал ли е договора си вече, Дерменджиев отговори: „Още не. Надявам се в близките дни всичко да приключи успешно. За себе си нямам опасения и съм спокоен.“

„В мен няма напрежение. Мисля, че нещата вървят в благоприятна насока и трябва да бъдем търпеливи. Да не насаждаме излишно напрежение. Аз съм тук пред вас, подготвяме отбора и очакваме първия мач. Всичко трябва да бъде изпипано така, както трябва. Мисля, че отборът ще започне първенството в едно добро състояние. Пред вас са момчетата, които аз лично мисля, че ще допринесат за подобрението на играта на Левски. За момента са те. В неделя ще видите кои ще играят“, коментира Георги Дерменджиев пред медиите днес.

Попитан за коментар за промяната на собствеността в Левски, Дерменджиев каза: „Това не е в моите правомощия, но съм сигурен, че ще се случи всичко. Сигурен съм, че ще се случи всичко до няколко дни.“

„В един клуб, когато идва нов собственик и трябва да се организира този клуб, вие знаете, че има определени длъжности, които са задължителни, но това ще стане малко по-постепенно, защото хората, които ще бъдат, трябва да са на това ниво, на което искаме да бъде Левски“, добави специалистът.

„Левски винаги е бил марка, но в продължение на 10 години назад няма нищо. Всяка година се тръгва с обещания, че ще бъде шампион и ще се играе в Лига Европа или някъде по-нагоре. Трябва да бъдем изключително реални и да определим точното състояние какво е, и да нямаме излишни очаквания и така, както винаги се е тръгвало. Проектът, който ще бъде, е един изключително перспективен проект, но зад това нещо трябва да има търпение, за да може да се направи такъв тим, който да върне публиката. Това е и нашата цел. Реалните очаквания за тази пролет са колкото може отборът да се представи добре, да спечели точки. Всеки мач ще играем за победа, но мисля, че това е един период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран във всяко едно ниво“, заяви още Дерменджиев.

„Когато ръководството е разумно, трябва да се случва всичко постепенно. Изведнъж не може. Знам, че всички бързат и искат да видят Левски шампион. Ние ще се стараем да го направим. Не мога да кажа точното време, но искам това време да бъде едно добре оползотворено време, а не време на приказки, обещания или излишно заиграване. Вече подсказах, че отборът ще се изгражда. Казах и на момчетата, че ще бъде в Левски този, който отговаря на качествата за това, което е тръгнал отборът. Искам да се създаде изключително добра конкуренция, за да може да има добър отбор", каза треньорът.

„Тук съм, за да работя в този проект, а до колко време ще бъда аз, ще покажат и резултатите. Знаете, че резултатите са много важни за един треньор. Пак повтарям, има го като старт проектът и мисля, че ще бъде успешен“, каза още наставникът на „сините“.

„Изключително е важно – лидерите в отбора. Убеден съм и знам качествата на тези момчета. Те имат такива лидерски позиции и това ще го направят“, добави Дерменджиев.

„Най-вероятно ще има не повече от двама човека, които ще бъдат преотстъпени. Но трябва да се оформи групата. На всяка една от позициите да има поне по двама човека. Може да има контузии, натрупани картони и футболисти, които ще се адаптират. Не повече от двама човека на този етап повтарям“, категоричен бе Георги Дерменджиев, а по повод своя договор, той добави:

„Когато има проект, няма как договорът да е за 3 или 6 месеца.“

Попитан за тези, които не тренират с отбора, наставникът каза: „Прави се всичко възможно да не бъдат в клуба.“

„Самото име на Левски е предизвикателство и лично аз имам амбицията с Левски заедно с футболистите и ръководството да постигнем тези неща, които ги направиха по времето на Батков, Мъри Стоилов и Наско Сираков. Ние не сме се разделили първо с някои играчи, за да имаме варианти, но тук става дума за различни неща. При изходящ трансфер е важна цената и в кой отбор отива. 300 хиляди евро не е цена за Левски. Това говори за ниско ниво. Ще ви дам пример с Краев. 400 хиляди евро за Левски каква цена е“, заяви Георги Дерменджиев, а попитан за тези с изтичащи договори, треньорът отговори:

„Това е въпрос на време. Казах, че тези, които ще дойдат и ще останат, трябва да бъдат такава класа, че да издигат нивото на Левски.“

„Изключително съм доволен, че тези момчета са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Мисля, че това са хората, които могат да го направят това нещо. Те са вече изключително зрели като мъже и мисля, че ще бъдат полезни за Левски. Още разузнаваме следващия противник и продължаваме да го правим, но ние ще се подготвим добре за Локомотив Пловдив. Ще запозная и футболистите. Те имат и нови футболисти. Имаме много информация.Ние взимаме момчета, които са доказани, много добри футболисти и вече казах – да се върне ДНК-то, но и чужденците, това са футболисти на Левски, на които ние разчитаме. Това са добри футболисти. Групата е сплотена и има много добри играчи. Като адаптация и стил вече е съвсем различно какво ще се получи“, коментира Георги Дерменджиев.