По-малко думи, повече действия на терена - това бе в основата на изказването на Валери Божинов, който за втори път стана футболист на Левски.

"За нас най-важно е всеки футболист да е жив и здрав. Когато сме здрави, треньорът ще има по-голям избор да избира и да направим всичко възможно да спечелим трите точки", заяви нападателят.

"Когато си в Левски, нормално амбициите, желанието, мечтите да са такива големи. Когато си в такъв голям клуб, нормално да имаш такива цели. Трябва да следваме думите на Живко. Не трябва да има много думи, повече да работим, да сме пример, за нас и за всички останали, най-вече за чужденците. Да разберат и те какво е Левски. Да тръгнем по правилния път, без приказки."

"Трябват дела, а не думи, неслучайно това го пише навсякъде, особено на Герена. По-малко да се говори, повече да се работи. Ако оставяме сърце и душа, всички ние ще сме доволни."

"Всеки може да те победи, но ако всеки от нас остави по нещо на терена, трудно някой ще ти каже, че не си направил това, което трябва. По-малко говорене, повече работа."

Относно дербито с ЦСКА след по-малко от две седмици, Божинов отговори: "Затова не се говори. Далече е, до 24-и има време. Не трябва да говорим много, трябва да говорим на терена. И да поставяме треньора в положение да не знае и той кой трябва да пусне. Конкуренцията е много важно нещо. Нека сме живи и здрави и да има конкуренция в този отбор. Има ръководство, има треньор, те ще говорят. Нашата цел е за тренировките и за мачовете."

"Чужденците, българите, Левски има футболисти, щом сме тук, значи имаме качества и потенциал да играем за Левски. Просто липсва самочувствие, увереност, да ги потупаш по рамото, да им говориш, да им кажеш, че са добри футболисти. При чужденците има бариера, с тях малко по-трудно става комуникацията. В Левски има добри футболисти. Да не изброявам, Кабрал, Паулиньо, Нуно Рейш, Яблонски...това са добри футболисти, трябва да им се даде кураж, имат нужда да го чуят това нещо. Ние заедно с по-опитните футболисти, с Живко, Ники, Марто, ще направим всичко възможно и чужденците да разберат какво е Левски. Мисля, че всичко ще е наред. Надявам се и за клуба, и за нас да има спокойствие, това е най-важното."