Водещият български футболен мениджър Лъчезар Танев разкри, че държи връзка с водещите ни отбори Левски, ЦСКА и Лудогорец и е наясно с амбициите им за зимния трансферен пазар. Той говори за тях в "Спортно шоу Гонг" по "Дарик радио". 

"И с Левски, и с ЦСКА, и с Лудогорец държа контакти, знам какво търсят, знам и възможностите им. Не е лесно според амбициите и възможностите им да се търсят играчи. Добрият футболист не се интересува само от заплатата, а и от първенството и перспективата. А за съжаление нашият шампионат не е рейтингов. Трудно ще дойдат качествени играчи от сериозни първенства. Или ще бъдат на по-сериозна възраст, или ще са били с някакви проблеми през годините. Най-големият шанс е в Южна Америка, но там има сериозна конкуренция. Виждам някои динамични мачове, друг е въпросът какво е качеството и класата. Може да се желае още, но дано продължават по този начин." 

"Мисля, че има съживяване в Левски и ЦСКА. В единия нещата са в ръцете на Гриша Ганчев и екипа му, които имат голям опит през годините с Литекс и правят сериозни неща. От няколко месеца Спас Русев пое нещата в строг контрол и се случва. ЦСКА върви година и нещо пред Левски като отбор, така че мисля, че класирането отговаря на структурата и времето, за което тези отбори се обиграват." 

"ЦСКА е по-обиграният отбор, разговарял съм със Стойчо Стоилов и им трябват 1-2 позиции за подсилване. Докато при Левски има поне три позиции, в които се нуждаят от подсилване, ако искат да са конкурентоспособни." 

"Трансферният пазар доста пообърка. Всичко обаче зависи и от първенството. За съжаление нашето първенство не е силно. Мачовете на един футболист може да са страхотни, но в купувача винаги има едно съмнение дали ще покаже такива качества и в неговия шампионат. Аз трудно си представям ЦСКА да се раздели през зимата с Каранга, но може при такава цена да се съгласят да го продадат. Амбициите на ЦСКА обаче показват, че ще остане поне до края на сезона", заяви Танев.

Той анализира представянето на младежкия национален отбор с Франция, като отличи изявите на вратаря Ники Кръстев, за когото добри думи е казал и Николай Михайлов. Танев разкри и какво се случва с бившия национал и защо е без отбор. 

"Гледах първото полувреме само на България - Франция, имахме доста късмет. Николай Кръстев извади страхотни неща, Ники Михайлов ми каза отдавна, че у това момче има страхотно бъдеще. Постараха се момчетата преди почивката, но резултатът говори, че това ни чака. Ако самите момчета и семействата им не проумеят, че футболът изисква лишения, себераздаване и тренировки." 

"Ники Михайлов имаше няколко възможности лятото, които не бяха достатъчно добре аргументирани финансово, но той предпочете да изчака, което носи своите рискове и ситуацията е такава. Той ще има отбор, но така прецени той, сам си носи отговорност. Имаше възможност да отиде в Левски, но не се случи", заяви Танев.