Ръководството на Левски е извлякло максимално добри условия за клуба при изготвянето на трансфера на нападателя Дени Алар. Според авторитетното издание Laola, "сините" са настоявали сделката да бъде оформена като наем, за да са силната страна при преговорите след края на сезона. 

На "Герена" били притеснени от факта, че през последния сезон австрийският таран бил ползван предимно като резерва. Той записа 20 мача с 5 гола, но наставникът Дитмар Кюбауер го ползваше предимно в краен случай. И за да се застраховат от скъп провал, столичани са настояли той да е под наем за 12 месеца, за да се прецени дали ще си върне формата. 

Ако това се случи, той ще подпише за още две години, каквито са били първоначалните изисквания за договор от лагера на футболиста. А ако не се докаже в рамките на един сезон, той се връша във Виена и ще трябва да се бори за мястото си в Рапид. 

Иначе първоначалните намерения на австрийците бяха да бъде продаден директно срещу 300 хил. евро. Но в крайна сметка са се навили на поставените от Левски условия, защото Кюбауер категорично не смята да разчита на Алар и иска на всяка цена да го махне.