Вторият и третият във временното класиране на Първа лига - Левски и ЦСКА - ще изиграят първи своите мачове от междинния 22-ри кръг от шампионата.

Левски гостува на Дунав, докато "червените" са домакин на Ботев Пловдив.

Дунав и Ботев от своя страна са вкопчени в здрава битка за шестото място в класирането, даващо право за участване в Топ 6.

В 15.00 Дунав приема "сините", а от 17.30 Ботев гостува в София на ЦСКА.

Гледай Дунав-Левски по GONG PLAY и DIEMA SPORT

От тези два двубоя ще зависи и от каква позиция ще влязат двата столични отбора в дербито помежду си в събота, 4 март.

Левски е с 44 точки, а ЦСКА има 41.

Гледай ЦСКА-Ботев по GONG PLAY и DIEMA SPORT

От другата страна съперниците им - Дунав има 31 точки, а Ботев е с 27.

Интересното преди двата мача

Дунав-Левски
Дунав спечели 2 победи (2:1 и 1:0) и направи едно равенство (1:1) в последните си 3 домакинства на Левски в първенството, последното от които обаче бе на 18 ноември 1990 г. Централният нападател на Дунав Мирослав Будинов пък е пред своя 50-и мач в елита.

През есента новото попълнение на сините Антон Огнянов бе най-полезният играч на Дунав с 4 гола и 4 асистенции за новаците в елита, в кариерата си досега има 6 шампионатни мача за Левски без попадение или голов пас.

Халфът на Левски Георги Костадинов е пред своя стотен мач в бившата А група. Дебютът му бе с фланелката на Лудогорец – на 18 март 2012 г. при домакинската победа с 5:0 над Светкавица, когато вкара гол само 6 минути след като се появи в игра като смяна.

Вече в 7 поредни мача "сините" не са вкарвали повече от 1 гол. За последно го сториха при 3:1 над Монтана в 14-ия кръг.

ЦСКА-Ботев
ЦСКА няма победа в последните си 4 шампионатни срещи с канарчетата – 2 нулеви равенства и 2 загуби. За последно би с 1:0 на 3 октомври 2014 г. с гол на Тони Силва на „Българска армия”.

Руи Педро (ЦСКА) и Марселиньо (Лудогорец) са най-резултатните играчи през пролетта с по 3 гола, португалецът обаче ги отбеляза само за два двубоя, докато бразилецът игра в три двубоя.

Срещу Берое в миналия кръг ЦСКА за четвърти път през сезона започна със защитна четворка, съставена изцяло от българи, както и халфова линия и нападение, включващи само чужденци.

Ботев Пд продължава да е единственият тим през сезона без равенство на чужд терен – 3 победи и и 7 загуби в 10 срещи навън.

От началото на пролетния дял звездата на Ботев Пд Тодор Неделев за първи път през настоящия сезон изигра два поредни мача, в които не вкара гол или не записа асистенция.

"Армейците" са един от двата тима, успели да вкарат 7 гола в един мач срещу ботевци – при 7:1 на 18 ноември 1990 г., другият е градският съперник Локо Пд – при 7:3 на 8 септември 1974 г.