Бившият селекционер на България Петър Хубчев продължи темата с расизма, която засегна пред вестник "Билд" в четвъртък. Пред швейцарското издание nau.ch, той беше изключително критичен по отношение на типовете, които лепнаха расисткото петно на България в мача с Англия. 

По време на евроквалификацията в понеделник шепа маскирани ултраси направиха така, че на два пъти двубоят да бъде прекратен заради изцепките им и сега над националния отбор да е надвиснала угрозата от тежка санкция от страна на УЕФА. 

Както казах, България има проблем с расизма. Много пъти съм се сблъсквал с това във всичките ми предишни престои в страната като наставник. Просто тези хора, които сътвориха всичко това в мача с Англия, не са никакви фенове на футбола. По никакъв начин."

"Вече на стадионите не можете да видите дядо с внучето си или цяло семейство вкупом. Просто тези истински фенове вече не ходят по трибуните. Вместо това, на стадиона идват хора, които просто искат да излеят агресията си. Ако слушате какво се крещи по мачовете, ще разберете, че е по-добре да не водите детето си там", заяви Хубчев пред изданието.