Треньорският щаб на родния национален футболен тим е повикал нападателя на Левски Станислав Костов за подготвителния лагер на „лъвовете” преди квалификациите за UEFA EURO 2020 срещу Черна гора и Косово.

По този начин Костов ще замени напусналия контузен бивш футболист на ЦСКА и настоящ на Каляри Кирил Десподов, който отпадна в сряда сутринта от групата на „трикольорите” заради травма.

Костов ще се присъедини към съотборниците си в „Бояна” в сряда, а финалната група от 23-ма футболисти за домакинството срещу Черна гора на 22-и март ще бъде оповестена непосредствено преди двубоя, предава сайтът на БФС.

Един от помощниците на Петър Хубчев - Георги Донков, сподели в интервю, че заместник на крилото на Каляри няма да бъде викан, но явно в сетния миг това решение е било променено. Донякъде решението на щаба на България е логично, след като Костов е с 19 попадения с екипа на Левски през сезон 2018/19 в Първа лига в навечерието на плейофите от родния шампионат. По този начин Костов е едноличен лидер в голмайсторската листа, като втори е стрелецът на Лудогорец Клаудиу Кешеру (18).

Костов бе повикан през есента за мачовете на националния отбор срещу Кипър (1:1) и Словения (1:1)за Лигата на нациите. В първата среща Костов влезе от резервната скамейка, а срещу словенците той стартира като титуляр на "Васил Левски", но за негово съжаление не успя да се разпише и в двете срещи.