Мило Борисов, мажоритарен акционер в публичната компания Телематик Интерактив България АД, която държи лиценза на бранда Palms Bet и спонсор на ПФК Левски, бе на официална тридневна визита в централата на LaLiga в Мадрид. Организацията, в която членуват професионалните футболни клубове в Испания и Телематик Интерактив България АД са официални партньори от август 2022 година.

В първия ден от посещението си Мило Борисов усети атмосферата на стадион „Сивитас Метрополитано“ в компанията на изпълнителния директор на LaLiga – Оскар Майо, с когото изгледа от трибуните победата на Атлетико (Мадрид) с 3:0 над Валядолид.

Мило Борисов на официално посещение в централата на LaLiga в Мадрид

На следващия ден бе посетен и митичния „Сантяго Бернабеу“, както и музея на Реал Мадрид на стадиона. „Храмът“ на клуба в момента преминава през етап на реконструкция, след която ще се превърне в едно от най-модерните спортни съоръжение в Европа.

На финала г-н Борисов се запозна отблизо с работата и структурата на LaLiga в тяхната централа в Мадрид. Бяха презентирани възможности за сътрудничество и обмяна на опит в сферата на дигитализацията на клубовете и обучения на кадри от България в LaLiga Business school. По този повод фондацията на Мило Борисов и неговата сестра, с която са и бизнес партньори, Роси МакКий - СПОРТ В БЪЛГАРИЯ, планира да организира семинар и конференция, съвместно с LaLiga през март в София. Фондацията е създадена с цел да подпомогне развитието на професионалния спорт у нас, чрез подкрепа на отделни клубове и състезатели.