Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след отпадането на тима от Sesame Купа на България. "Сините" загубиха от Хебър в Пазарджик с 1:2.

"Имаше доста объркани неща в днешния мач. Ще се опитам да бъда доста кратък, ще назова две основни причини. Едната е, че загубихме почти всички единоборства. Не можахме да се изявим добре индивидуално. Втората е, че в днешния мач по-добрият колектив беше отборът на Хебър, те се бориха за всяка топка по-добре от нас", сподели той.

"Няма как да обясня всичко в 2-3 изречения. Много са причините. В предния мач с Локомотив Пловдив единоборствата ги печелихме и така победихме, днес отстъпвахме. Започнахме да играем атквино след 60-ата минута, когато Хебър вече водеше в резултата", заяви наставникът на "сините"

"Съжаляваме, разбира се. Именно в добавено време проявихме активността си и играчите тръгнаха да отбележат втори гол, за да затворим мача и при първата изритана топка напред те си получиха заслуженото. Това е причината да загубим днешния мач", каза още Костов.

"Подценяване не мога да кажа, те в първия мач в София ни затрудниха максимално, те са добър отбор и играят приличен футбол. Явно в този мач не бяхме достатъчно мобилизирани и активни, показахме се като по-слабия колектив, а това е Левски, отборът трябва да излиза винаги на предела на възможностите си и да показва агресивна игра", допълни той.

"Точно сега не е моментът да вземаме поуки, имаме само три дни и играем друг мач за първенство. Поуките ще си взимаме, когато завърши шампионата. Тогава ще се направи обстоен анализ и ще видим къде ще изоставаме. В някои моменти показахме много добра игра, но в края се пречупихме и показахме това, което не трябва да показваме като един отбор", коментира треньора.

"Точно сега няма как да ви говоря за промени за следващия мач. Ще бъде във Враца със съвсем различен противник", завърши Николай Костов.