Дунав и Левски ще определят последния полуфиналист за Купата на България днес, от 16.30, когато русенци приемат "сините" на Градския стадион.

Това ще бъде и последният мач в България за 2017-та година.

Дунав още няма успех над този съперник от завръщането си в елита, а този сезон няма и вкарано попадение срещу Левски. Столичани спечелиха и двете срещи помежду им с голова разлика общо 6:0.

Левски се намира в добра форма, въпреки ремито със Славия в последния шампионатен кръг. "Белите" бяха и единственият тим, вкарал във вратата на Божидар Митрев от шест мача насам.

Малин Орачев: Левски е фаворит, но по-важно е кой ще е победител

Яблонски в групата на Левски за РусеЛевски гласува пълно доверие на Делио Роси

На противоположния полюс, Дунав взе точка от Локо Пд миналия уикенд, но няма победа в Русе от повече от три месеца за първенство. Последният успех на "драконите" на свой терен дойде точно за Купата, 2:0 срещу Струмска слава през октомври.

Добрите новини за Делио Роси са за възможността да запази защитата в титулярния ѝ вид. Роси включи Давид Яблонски в групата и ще решава в последния момент дали да го пусне от първата минута. Единственият здравословен проблем в лагера на "сините" е с Антонио Вутов.

Малин Орачев има доста проблеми с травми, като няма да може да използва Красимир Станоев, Преслав Петров и Бирсент Карагерен днес.

Дунав посреща Левски в последен четвъртфинал в петък, 15 декември, от 16.30 часа на Градския стадион в Русе. Срещата ще може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.