Огромен е интересът към предстоящия финал за Купата на България на 9 май от 19.30 ч., когато един срещу друг ще се изправят Славия и Левски.

Билетите за събитието са на изчерпване и на Националния стадион „Васил Левски“ се очакват пълни трибуни, които да подкрепят двата най-стари столични тима в решителната борба за трофея.

Зрителите пред екраните също ще имат възможност да преживеят футболните емоции от зрелищния сблъсък, който ще бъде излъчен ексклузивно в ефира на NOVA SPORT.

Началният съдийски сигнал ще бъде даден точно в 19.30 ч., а половин час по-рано, от 19.00 ч., по NOVA SPORT е стартът на специалното студио за финала с водещ Илиян Енев.

Феновете ще могат да проследят атмосферата на стадиона, предадена чрез преки репортерски включвания, както и пътя на двата отбора до финала. Двубоят Славия - Левски ще коментира Гено Даскалов, а след края на мача зрителите ще станат свидетели на емоциите на победителите, коментарите на победените, церемонията по връчване на трофея и реакциите на привържениците.

Отборът на Левски се класира за големия финал, след като на полуфиналите елиминира един от фаворитите за трофея - ЦСКА. Това ще е първи финал в турнира за тима на Делио Роси от 2015 г. насам, когато „сините“ преживяха тежка загуба от Черно море. Последно Левски, който имат в актива си рекордните 26 купи, спечели трофея през 2007 г. От своя страна Славия стигна до решаващия кръг от турнира за 19-и път в историята си, след като детронира актуалния носител на купата Ботев (Пловдив). „Белите“ се класират за първи път на финал от 2011 г. и имат уникална възможност да отпразнуват своята 105-годишнина с първи трофей от 22 години насам. Тимът от "Овча Купел" има 12 купи на страната, като последната е от 1996 г. именно срещу Левски (б.а. с 4:0 служебно, тъй като „сините“ напускат терена при 0:1).

Кой ще напише нова страница в историята на българския футбол и ще грабне мечтаната победа, не пропускайте да проследите в един от най-значимите двубои за годината.

Гледайте всичко най-интересно и вълнуващо във финала за Купата на България между Славия и Левски в сряда, 9 май от 19.30 ч. само по NOVA SPORT.