Левски се класира за осминафиналите на Купата на България, но „сините“ продължиха напред след изключително труден успех в Стара Загора на „Трейс Арена“. Левски спечели с минималното 1:0 гостуването на Ботев Гълъбово след 120 минути футбол, тъй като в редовните 90 двата отбора не намериха пътя към вратите. Победното попадение за столичани реализира Антонио Вутов в 111-та минута. Левски изиграе един от най-слабите си мачове от началото на сезона. Играта на „сините“ бе изключително безидейна.

Холмар Ейолфсон и Жерсон Кабрал направиха своите официални дебюти за Левски. Исландският бранител започна като титуляр, докато крилото влезе в игра през второто полувреме. 

Играчите на Ботев Гълъбово от самото начало на мача бяха построени много добре в защита и ограничиха до минимум ситуациите пред вратата на Марин Орлинов.

Футболистите на Левски от своя страна играха изключително еднотипно и се опитваха с центрирания да застрашат вратата на Марин Орлинов. Играчите в „синьо“ дори не опитваха и далечни удари, с които да преодолеят добре подредената защита на домакините.

Първото напрежение бе пред наказателното поле на Левски в 27-та минута, когато Жорди Гомес върна неразчетено топката назад, наложи се Божидар Митрев да излиза и да чисти топката току пред Иван Цачев.  

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени коренно. Левски продължи да доминира, но така и да не намира път към вратата на Марин Орлинов. "Сините" основно се ограничиха до центрирания в наказателното поле на Марин Орлинов. 

Левски можеше да се възползва от едно от статичните положения пред вратата на Ботев в 47-та минута. Жорди Гомес центрира от фаул в наказателното поле на домакините, след което Жуниор Мапуку стреля с глава, но в аут.  

Седем минути по-късно Жорди Гомес центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Давид Яблонски стреля с глава, но неточно в аут.  

Антъни Белмонт се опита нещо средно между центриране и удар в 76-та минута, но Марин Орлинов улови топката. 

Иван Горанов отправи удар от разстояние в 88-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Ботев. 

Антонио Вутов се опита да изненада Марин Орлинов с далечен удар в 103-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Орлинов. 

Победното попадение за Левски падна в 111-та минута, когато Серджиу Буш пусна отличен извеждащ пас към Антонио Вутов, който изскочи сам срещу Марин Орлинов и с премерен удар вкара топката във вратата му.  

Божидар Митрев се наложи да се намесва в 115-та минута в един от редките случаи, в които последва удар по посока на неговата врата. Три минути по-късно Коларов стреля, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут. 

Жерсон Кабрал направи добър пробив в 119-та минута, но ударът му бе блокиран. 

Така Левски успя да се класира за осминафиналите за Купата на България по изключително драматичен начин. 

Съставът на Ботев Гълъбово: 31. Марин Орлинов, 6. Антонио Георгиев, 88. Димитър Трайков, 18. Емил Колев, 15. Иван Цачев, 71. Иван Винков, 22. Пламен Коларов, 27. Станислав Катранков, 5. Цветелин Радев, 14. Стоян Кижев, 11. Илиян Капитанов; старши треньор: Светослав Тодоров

Съставът на Левски: 21. Божидар Митрев - 6. Ивайло Найденов, 5. Холмар Ейолфсон, 28. Давид Яблонски, 14. Мики Орачев - 11. Антъни Белмонт, 8. Антонио Вутов, 71. Васил Панайотов, 13. Жорди Гомес, 75. Алекс Боримиров - 10. Жуниор Мапуку; старши треньор: Делио Роси