Лудогорец направи решителна крачка към класиране на нов финал в турнира за Купата на България по футбол. Актуалният носител на трофея разби Хебър с убедителното 4:0 в първи 1/2-финал между двата тима, игран на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. За домакините в игра след дълго отсъствие заради контузия се завърна десният бек Антон Недялков.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев стартираха по летящ начин и поведоха в резултата след едва четири минути игра, когато точен бе Рик Джонатан. Отново той се оказа в прегръдките на съотборниците си, когато се разписа в 21-та минута. До края на полувремето статуквото на терена остана непроменено. След почивката разградчани вкараха още два безответни гола, а техни автори станаха Диниш Алмейда и Спас Делев.

Така носителите на трофея гледат към нов финал в надпреварата, след като миналата година надвиха ЦСКА 1948 с 3:1. Реваншът в Пазарджик е на 2 май от 18:45 часа, а за двата тима предстоят първи плейофни мачове в Първа лига.

Лудогорец ще се опита да подпечата 13-а поредна шампионска титла на страната с победа при домакинството на Крумовград в неделя, а Хебър на Любослав Пенев започва борбата за оцеляване в елита с мач срещу Локомотив София на "Георги Бенковски".