Отборът на Лудогорец посреща Хебър в първи полуфинален сблъсък от турнира за SESAME Купата на България по футбол. Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е тази вечер (24 април) в Разград от 18:45 часа. Двубоя можете да гледате по DIEMA SPORT, както и да следите всичко най-важно преди, по време и след мача в Gong.bg.

Бърнард Текпетей няма да бъде на линия за „орлите“, заради травма. Отсъствието му обаче не е сериозен удар, защото на фланга Георги Дерменджиев разполага с Рик Джонатан, Кайо Видал и Спас Делев.

Лудогорец и Хебър се изправиха един срещу друг през уикенда, когато шампионите взеха класическа победа с 3:0.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев предупреди: "Имаме още два мача с Хебър за Купата на България и мисля, че ще са различни от този . Добра победа, но когато играеш с един и същ съперник през няколко дни, се губи мотивацията и трябва да сме много концентрирани. Искам да играем равномерно и да спечелим шампионската тилта и Купата."

Отборът, воден от Любослав Пенев, завърши редовния сезон в efbet Лига на 13-о място с 30 точки, като ще се борят за своето оцеляване. Хебър има една победа в последните си пет срещи от шампионата, като загубиха останалите четири.

Реваншът от полуфиналния сблъсък ще се проведе на 2 май, четвъртък, на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик от 18:45 часа.

В другата полуфинална двойка спорят ЦСКА и Ботев Пд. След първия мач в София "канарчетата" имат перднина от 1:0.