Епизод №4 от пролетните сблъсъци между Левски и ЦСКА предстои в сряда надвечер на Националния стадион "Васил Левски". Това изглежда е и мачът с най-голям залог за тези два тима тази година. 

Във втория полуфинал за Купата на България ще стане ясно кой ще е съперникът на Славия в последната битка на 9 май. И крайната победа в този мач може да спаси сезона и на "сини", и на "червени". 

Срещата на Националния стадион е от 18:30 часа и ще можете да я гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим минута по минута на GONG.BG.

Левски влиза с предимството от два чисти гола след първия мач, но интригата е запазена с пълна сила. Особено като се имат предвид кадровите проблеми на наставника Делио Роси за тази среща. 

Той няма да ползва един от стълбовете си в състава Милош Цветкович, който получи травма в мача с Верея през уикенда и отпада до края на сезона. Аут са още нападателите Ривалдиньо и Станислав Костов, което прави ребуса пред специалиста с над 600 мача в италианския футбол доста заплетен. 

Най-голямата въпросителна пред него си остава на кого да заложи на десния фланг на отбраната. Опциите са там да играят или Роман Прохазка, който има най-голям опит на тази позиция, или младият Ивайло Найденов, или зимното попълнение Антонио Фигейредо, който обаче титулярно е ляв бек. 

Не по-лесен се очертава мачът и за колегата му Стамен Белчев. Отборът му тръгна с голямата кошница преди сезона, когато валяха закани за дубъл и за край на хегемонията на Лудогорец. Е, в първенството всичко изглежда безвъзвратно изгубено и на "червените" им остана да се реваншират пред феновете си за Купата. 

За разлика от предния мач, този път наставникът им няма проблеми със състава. Единствената въпросителна беше свързана със състоянието на Кирил Десподов, но той се възстанови и ще е на линия. 

Аут от мача са само резервният вратар Георги Китанов, който обаче едва ли щеше да помирише терен така или иначе, както и зимното попълнение Укра, който е аут до края на сезона, без да запише и минута за новия си отбор. 

Какво престои да се случи в този мач и кой ще излезе краен победител в него, за да премери сили със Славия в директната битка за трофея на 9 май, предстои да научим съвсем скоро.