Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев коментира хореографията на сектор "Г" от финала за Купата на България, на която бе изобразена снимка от дербито с Левски от 1967 година, на която Пенев надскача във въздушен двубой легендарния нападател на "сините" Георги Аспарухов.

"Имам тази снимка вкъщи. На много места има тези мои снимки. Виждате разликата в отскоците, въпреки че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист двубой, без нарушение. Това е история и урок за младото поколение", каза Пенев пред репортери.

Треньорът номер 1 на 20-и век в България даде своето мнение и за финала за Купата на България в неделя, в който Левски победи ЦСКА с 1:0.

"Един мач, който създава напрежение сред привържениците. Самите състезатели трябва да надхвърлят качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при Левски не се получаваше, но с половин гол победиха.

Важното е играчите да изпълняват задачите над 50 процента. Ако е под 50 процента е ясно, че има някакво вътрешно отношение - ръководство, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти", каза Пенев след представянето в Музея на спортната слава на ЦСКА на репликата на Първата Шампионска купа по футбол, която отборът печели на 9 септември 1948 година.

На специална церемония отговорникът на музея Христо Христов-Графа разказа подробности за съдбата на трофея.

Първата купа, спечелена от "армейците", е на разположение на посетителите, които искат да я видят и да се снимат с нея.