Екип на авторитетната английска медия Sky Sports отрази по подобаващ начин финала за SESAME Купа на България между ЦСКА и Левски. Двата тима се изправиха един срещу друг в спор за трофея за първи път от цели 17 години, а това предизвика сериозни емоции не само у нас, но и в чужбина.

Един от водещите журналисти на авторитетната медия – Роб Дорсет, проследи всичко най-интересно около мача, а след него даде специално интервю за DIEMA SPORT и предаването „Домът на футбола”.

Журналистът не скри възхитата си от невероятната атмосфера на стадион „Васил Левски”, създадена от близо 40-те хиляди зрители по трибуните.

„Беше невероятно събитие. Отразявал съм мачове от всички краища на света, но не съм виждал по-добра атмосфера от тази, по-враждебна атмосфера. Невероятно е да си част то това. Няма нищо общо с атмосферата в Англия и ФА Къп”, сподели той.

Според мен се получи много добър финал.В такива мачове нервността я има. Не мисля,ч е има спорове, че Левски беше по-добрият тим. Левски заслужаваше да спечели. Пардю бе разочарован, защото играчите на ЦСКА дори не тестваха противниковия вратар. Левски има по-младите играчи. Спечелиха с гол след рикошет, но Левски заслужаваше да спечели. На тях не им пука дали има рикошет или не, за играчите на Левски това бе нещо специално”,допълни журналистът.

Той коментира и бъдещето на Алан Пардю на „Българска армия”, като сподели, че специалистът ще остане в България, ако „той и собственикът Гриша Ганчев гледат в една посока”.

„Според мен той би искал да остане. Той иска подкрепата на собственика. Той иска да говори със собственик. В Англия той също минаваше през тежки моменти, но там той не се бореше за титлата. Той би искал да знае, че има подкрепата на собственика. София вече е в сърцето му. Обича София. Той би искал да знае, че ЦСКА ще се бори за титлата догодина. Алън Пардю иска да играе на високо ниво. Ако стане тук, то това му е гарантирано през следващия сезона. Ако се увери, че със собственика гледат в една посока ще остане”, допълни още Роб Дорсет.

Чуйте още от Роб Дорсет във видеото.