Каквито и условия да поставят агентите на Дени Алар пред ръководството на Левски, те може би ще се видят принудени да приемат това, което българите им предлагат. Защото по всичко изглежда, че "сините" са последната спасителна сламка за клиента им. 

И причината е, че наставникът на все още настоящия му тим Рапид Виена - Дитмар Кюбауер, категорично и открито обяви, че не иска да използва повече нападателя и се надява той да си тръгне. Така че опциите пред Алар са или идване на "Герена", или сезон далеч дори от резервната скамейка. 

"Хубаво за всеки треньор е да разчита на оптимална група играчи. Затова не мога да си позволя да имам прекалено разширена група от играчи. Честно казано, надявам се Дени Алар да се махне от отбора. Той трябва да си намери друго място, на което ще се чувства щастлив и ще играе, защото в Рапид това няма да се случи", заяви Кюбауер. 

Според информациите от Австрия, Левски е готов да откупи родения в бивша Югославия нападател срещу 300 хил. евро. Въпреки че Рапид го купи преди 12 месеца от Щурм Грац за 600 хил. евро, Кюбауер го заточи на пейката през целия минал сезон, което се отрази и на статистиката му. И явно нещата не вървят между двете страни, така че Алар има големи шансове да се озове на "Герена" заради неразбирателството с треньора.