Единственият евроучастник на Лихтенщайн - носителят на местната купа ФК Вадуц - започва участието си в Лига Европа в сряда. Но за местните медии това не е никаква новина и предстоящият мач с родния гранд Левски сякаш не съществува за тях. 

Изданията в малката страна се интересуват от една много важна за местните новина - единствената голяма клиника в Лихтенщайн е обявила процедура по фалит и в скоро време няма да има къде в страната нейните 37 хил. жители да получават адекватно лечение. И ще им се наложи да пътуват или до Швейцария, или до Австрия. 

Ако се пише за спорт, изданията там залагат на големите имена в двете съседни държави и най-вече на успехите на Роджър Федерер и Белинда Бенчич в мъжката и женската схема на Уимбълдън. 

Единствената футболна новина, касаеща лихтенщайнските клубове, е свързана с това, че и седемте местни клуба са получили лиценз за новото издание на купата на страната. От тези седем тима, шест са напълно аматьорски, а единственият изцяло професионален е именно Вадуц. 

Иначе мачът между носителя на Купата на Лихтенщайн и Левски е на "Райнпарк щадион" в сряда от 18:45 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и на GONG.BG минута по минута.